REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ pagamino 200 savo sukurto išmaniojo telefono, specialiais jutikliais skenuojančio jį supančią erdvę, prototipų. Naudodami šių jutiklių siunčiamus duomenis, šių telefonų procesoriai ir programinė įranga kuria patalpos, kurioje yra vartotojas, 3D modelį.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad tokio telefono kūrimo programą vykdo „Google“ Priešakinių technologijų ir projektų padalinys ATAP (Advanced Technology and Projects). Projekto tikslas - išmokyti išmaniuosius telefonus jausti erdvę ir judėjimą taip, kaip tai daro žmogus, teigiama „Project Tango“ pavadinto projekto vykdytojų tinklalapyje.

REKLAMA

„Project Tango“ vykdytojai sukūrė išmaniojo telefono su 5 colių įstrižainės ekranu, valdomo „Android“ operacinės sistemos, ir naudojančio specialius procesorius, jutiklius, fotokameras ir atitinkamą programinę įrangą, įskaitant „Unity“ kompiuterinio žaidimo variklį, prototipą. Šio telefono jutikliai per sekundę atlieka daugiau nei 250 000 matavimų, realiuoju laiku fiksuodami telefono koordinates ir erdvinę padėtį. Iš šių duomenų formuojamas aplinkos 3D modelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ atstovai kalba apie kelis tokios technologijos pritaikymo būdus. Ji esą galėtų padėti apsipirkinėti: po kambarį su tokiu telefonu pavaikščiojęs žmogus gautų patalpos 3D modelį, ir baldų parduotuvėje pagal jį galėtų pasirinkti tinkamus baldus. Informacija iš kitų išmaniųjų telefonų, surinkta kitų vartotojų, galėtų padėti orientuotis nepažįstamuose pastatuose. 3D modelius esą būtų galima naudoti ir interaktyviems žaidimams patalpose, kai butas ar namas tampa kelių žaidėjų žaidimo lauku.

„Project Tango“ inžinieriai jau pagamino 200 tokių telefonų prototipų ir iki kovo 14 dienos juos išdalins savo programinės įrangos plėtotojams. Jie galės kurti įvairias „Project Tango“ įrenginiams skirtas taikomąsias programas, naudodami „Google“ pateiktas programines sąsajas (API).

Kol kas „Project Tango“ tėra tik pradiniame plėtros etape, sakoma pranešime. „Google“ atstovai skelbia, kad kol kas jie tik bando surinkinėti duomenis, o kaip juos būtų galima panaudoti, kol kas tiksliai nežinoma. Bet, kaip rodo praktika, kartais tokie atradimai padaromi visiškai atsitiktinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų