REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už pinigus visko nenusipirksi, bet gali nusipirkti naują „Bentley“ arba mažą salą. Nenusipirksi humoro jausmo, bet gali sumokėti žmonėms, kad šie juoktųsi iš tavo pokštų. Už pinigus nenusipirksi laimės, bet geriau jau verkti naujame „Bentley“ nei ant dviračio.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės mėgsta kalbėti apie pinigus, dėl to ir randasi daug mitų apie juos. Portalas „Business Insider“ išsklaido 6 mitus šia tema.

REKLAMA

Reikia palaikyti likutį kreditinėje kortelėje

Geresnė idėja yra sąskaitų apmokėjimas laiku kiekvieną mėnesį. Taip pat nepatariama dažnai pasiekti kredito limitą. Šie du rodikliai labiausiai paveikia asmens kredito istoriją. Jei dažnai pasiekiate kredito limitą, patartina, kad jis būtų šiek tiek pakeltas.

Namų remontas – gera investicija

Vadovaujantis šia logika reikėtų name gyventi tam tikrą laiką, kad atsipirktų remonto išlaidos. Kita vertus tai yra gera investicija, jei būstas yra parduodamas ir nuo tam tikros kainos ribos pirkėjai tikisi, kad nekilnojamasis turtas turės atnaujinimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju svarbu pasižiūrėti, kokios aplink yra būstų kainos ir ar remontas atsipirks. Būstas nebus perkamas net ir su geriausiu remontu, jei jo kaina yra žymiai aukštesnė nei kaimyninių.

Bankai – saugiausia vieta pinigams

Iš dalies tai yra teisinga, nes bankai įsipareigoja apdrausti tam tikrą indėlio dalį, tačiau visa likusi dalis gali būti. Kita vertus, esant žemoms palūkanų normoms pinigus „naikina“ infliacija. Tokiu atveju geriau juos investuoti, jei artimiausioje ateityje neplanuojate išlaidų.

Reikia diversifikuoti investicijas

Tai yra geras ir saugus sprendimas, bet ne visiems. Skirstant investicijas po skirtingus sektorius reikia turėti maždaug 10 tūkst. JAV dolerių. Taip pat tokiems veiksmams reikia skirti daugiau laiko ir taikyti kitokią mokesčių strategiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gauni tai, už ką moki

Galima pirkti naują planšetinį kompiuterį už 300 JAV dolerių arba galima tenkintis naudotu už 200 JAV dolerių. Tai nereiškia, kad taupymo vardan yra aukojama kokybė. Net ir nauji įrenginiai kartais atgabenami su trūkumais.

Atsiskaitydami grynaisiais taupote

„A Dunn & Bradstreet” tyrimų duomenimis žmonės, mokėdami grynais, išleidžia 12-18 proc. Daugiau nei mokėdami kortele. Dažnai grynieji pinigai yra išleidžiami net nesusimąstant už ką buvo mokama. Taip pat debetinėje ir kreditinėje kortelėje galima nustatyti mėnesinius mokėjimus, taigi nereikės vėluoti mokant mokesčius.

Pagal susitarimą kortelėse laikomi pinigai gali būti apdrausti, taigi niekur nedings net pametus piniginę. Apie grynuosius to pasakyti negalima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų