REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kijeve besilankantis Seimo vicepirmininkas liberalas Petras Auštrevičius sako, kad Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų sutarimas dėl sankcijų Ukrainai vertinamas teigiamai, bet laukiama, kol ribojimai ims realiai veikti.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai teigiamai vertina. Jie tiktai laukia, kad šie žodžiai galiausiai virstų kažkokiais darbais ir realiais veiksmais. Man atrodo, Europos Sąjunga ir Vakarai jau viršijo savo žodžių limitą kelis kartus, duok Dieve, kad pajudėtų kiek nors konkrečiai“, - BNS sakė P.Austrevičius po susikimo su vietos žurnalistais, visuomenininkais, tarp kurių - asociacijos „Civic Guard“ vadovas Eduardas Zeynalovas (Eduardas Zeinalovas).

REKLAMA

Ketvirtadienį Briuselyje susirinkę ES ministrai priėmė politinį sprendimą, kad asmenims, atsakingiems už žmogaus teisių pažeidimus, represijas ir kraujo praliejimą Ukrainoje, būtų įvestos tikslinės sankcijos - vizų neišdavimas, sąskaitų ES bankuose įšaldymas, taip pat numatyta atšauti licencijas įrangai, kuri gali būti naudojama represijoms prieš taikius gyventojus, ir atpiginti vizas ar jas padaryti nemokamas paprastiems piliečiams.

REKLAMA
REKLAMA

P.Auštrevičius Ukrainoje lankosi su Europos Parlamento Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijos delegacija. Į Kijevą jis atvyko ketvirtadienio vakarą, į Vilnių planuoja grįšti penktadienį.

"Mes susitikinėjam dabar dar su nevyriausybinėmis organizacijomis, laukiam susitikimo su opozicijos lyderiais", - sakė P.Auštrevičius.

Penktadienio naktį numatytas P.Auštrevičiaus susitikimas su Ukrainos opozicijos lyderiais Vitalijumi Kličko ir Arsenijumi Jaceniuku.

P.Auštrevičiaus teigimu, vizitu siekiama „įpūsti pasitikėjimo“ demokratinėms Ukrainos jėgoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra daug nerimo ir netikrumo, tačiau kiek pasišnekame su tais, kurie mus lydi, su liberalais ir paprastais žmonėmis, vis dėlto jų dvasinė stiprybė yra kažkas tokio - jos galėtų pavydėti daugelis tautų. Mane žavi tas pasiryžimas būti iki galo, tai yra stiprybė, kurios jokia jėga negali įveikti taip paprastai“, - kalbėjo P.Auštrevičius.

Šis P.Auštrevičiaus vizitas su Lietuvos Seimu nesusijęs, parlamentaras gavo tik būtiną valdybos pritarimą kelionei.

Ukrainoje jau kelis mėnesius tęsiasi protestai prieš prezidentą V.Janukovyčių. Jie prasidėjo prezidentui lapkritį viršūnių susitikime Vilniuje atsisakius pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga.

Pastarosiomis dienomis demonstracijos peraugo į kruvinus susirėmimus, per kuriuos žuvo dešimtys žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų