REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutuoktinių pora Amerikoje žmones žudė dešimtimis

Pirmą žmogžudystę Miranda įvykdė, kai jai buvo 13 metų

Kelių JAV valstijų policija ir Federalinis tyrimų biuras tiria Mirandos Barbur ir jos vyro bylą. Prokurorai įtaria, kad jie žudė žmones, ir siekia, kad vyrui ir žmonai būtų skirtos mirties bausmės.

REKLAMA
REKLAMA

Subadė per pasimatymą

Tačiau kol kas sutuoktinių byloje daug neaiškumų, nes Miranda duoda labai prieštaringus parodymus. Pirmiausiai jos bylos ėmėsi Pensilvanijos prokuratūra. Jauna motina Miranda Barbur (19 m.) buvo areštuota už vyro, su kuriuo ji susipažino internete, nužudymą per pirmąjį pasimatymą, rašo „The Daily Item“. Apie tai, kad mergina ruošiasi duoti interviu laikraščiui, žinojo jos advokatas Edvardas Greko. Interviu buvo užrašytas į video juostą Nortumberlendo kalėjime.

REKLAMA

Lapkričio mėnesį mergina internete susipažino su Trojumi Laferaru (42 m.) iš Port-Trevortono miesto. Miranda sakė, kad ji yra nepilnametė ir siūlė vyrui draugišką susitikimą, kurio metu ji be jokių įsipareigojimų už 100 dolerių suteiktų jam seksualines paslaugas. Lapkričio 11-ąją Trojus atvažiavo į susitikimą. Porelė buvo sutarusi susitikti mašinų stovėjimo aikštelėje prie prekybos centro. Važiuodama į susitikimą M. Barbur paliko dukrelę namuose, o pati laukė Trojaus savo automobilyje „Honda CRV“. Apie trečią valandą vyras įsėdo į automobilį ir ten buvo subadytas peiliu. Kraujais paplūdusį Trojų Miranda išmetė iš mašinos ir nuvažiavo švęsti savo vyro gimtadienio.

REKLAMA
REKLAMA

Po trijų savaičių tyrimo policininkams pavyko aptikti žudikės pėdsakus. Išnagrinėję vyro telefono išklotines jie išsiaiškino, kad prieš mirtį Trojus kalbėjosi su Miranda Barbur. Vėliau buvo išsiaiškinta, kad stovėjmo aikštelės vaizdo įrašuose užfiksuotas jos automobilis.

Po arešto mergina neslėpė, kad ji susidorojo su pedofilu. Tardytojams ji papasakojo, kad automobilyje Trojus ėmė ją grabinėti, griebė už gerklės, kišo rankas į tarpkojį, nors žinojo, kad ji nepilnametė. Todėl ir dūrė vyrui į krūtinę, o po to jai, matyt, pasimaišęs protas, kad subadė savo naująjį pažįstamą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisidėjo ir vyras

Tačiau jos draugai ir vyras paliudijo, kad Miranda užsiiminėjo prostitucija. Klientų ji paprastai ieškodavo internete. Važiuodama į pasimatymus visuomet imdavo peilį, kaip aiškino vyrui – „apsiginti“. Tardytojai mano, kad ji internete susipažino su daugiau nei 30 vyrų. Policija dabar bando visus juos surinkti.

Vėliau moteris ėmė keisti parodymus. Duodama interviu vietos laikraščiui 19-metė prisipažino nužudžiusi Trojų, tačiau jau sakė, kad prie to prisidėjo ir jos vyras. Tai antrasis oficialus moters vyras. Ji su juo susituokė prieš pusmetį iki paskutinės žmogžudystės. Pirmasis, jos vienų metų vaiko tėvas, mirė labai paslaptingomis aplinkybėmis ir irgi galėjo būti nužudytas.

REKLAMA

Pagal naujus parodymus, moteris turėjo paimti naująjį pažįstamą iš prekybos centro. Jos vyras Elitas Barburas (22 m.) tuo metu slėpėsi mašinos bagažinėje, iš kur išlipęs ir sulaukęs žmonos ženklo, pradėjo smaugti auką, o Miranda – apie 20 kartų smogė peiliu.

„Kalbėjo blogus dalykus ir situacija tapo nekontroliuojama. Galiu pasakyti, kad jis neturėjo būti nudurtas, mano vyras ketino jį paprasčiausiai pasmaugti“, – kraupias detales atskleidė moteris.

Po to Miranda prisipažino, kad ji nužudė dar mažiausiai 22 žmones.

„Jaučiu, kad atėjo laikas pasakyti teisybę... Nesijaudinu, ar žmonės manimi patikės, – sakė M.Barbur. – Su savo draugais satanistais nužudėme gal ir dar daugiau, nes kai pasiekėme 22, nustojau skaičiuoti.“

REKLAMA

Miranda tvirtina žmogžudystes vykdžiusi įvairiose JAV vietose – nuo Aliaskos, kur užaugo, iki Vakarų Karolinos.

Buvo satanistė

19-metė taip pat prisipažino, kad būdama 13 metų prisijungė prie satanistų ir esą tai turėjo įtakos jos polinkiui žudyti. Miranda tvirtino, kad, jei ji išeis į laisvę, vėl žudys, todėl ir pati norinti, kad būtų įkalinta iki gyvos galvos. Ji sakė, kad visuomet mylės savo vyrą, nors ir supranta, kad daugiau jo nebepamatys.

„Aš prisimenu viską iki smulkmenų, – sakė Miranda. – Lyg žiūrėčiau kino filmą. Ir nejaučiu savo aukoms jokio gailesčio, nes visi jie buvo pedofilai. Ir Laferaras galėjo likti gyvas, jei būtų atsisakęs savo seksualinių ketinimų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nors ir sako, kad prisimena viską, tačiau kitų nužudymų detalių ji neatskleidžia, todėl prokurorai nežino ar galima ja tikėti. Dabar ji turėtų parodyti vietas, kur užkasė nužudytus žmones. Pensilvanijos pareigūnai į tyrimą jau įtraukė kolegas iš kitų valstijų ir Federalinio tyrimų biuro. Miranda tvirtina, kad kartu su satanistais ji žudė Aliaskoje, Šiaurės Karolinoje, Teksase ir Kalifornijoje. O jos vyras prisidėjo tik prie paskutinės žmogžudystės ir, anot Mirandos, „jis tuo didžiuojasi“.

Vaikystėje išžagino

Suimtoji tardytojams papasakojo, kad ją, kai ji dar buvo keturių metukų, išžagino vienas iš giminaičių. Tai patvirtino ir Mirandos mama Elizabet Din. Moteris policininkams papasakojo, kad už tai buvo areštuotas ir 14 metų laisvės atėmimo nuteistas jos sesers vyras. E. Din sakė, kad jai tai buvo didelis šokas. „Aš niekuomet nepalikdavau Mirandos vienos, pasitikėjau savo seserimi, tačiau jos vyras pasityčiojo iš mano mergaitės,“ – sakė E. Din. Motina svarsto, kad, galbūt, tai ir pastūmėjo mergaitę tapti pedofilų medžiotoja.

REKLAMA

Pirmą žmogžudystę Miranda įvykdė, kai jai buvo 13 metų. Tuomet satanistų grupės vadeiva už skolas nušovė savo skolininką. Kai po šūvio nukentėjelis nugriuvo Mirandai į rankas, satanistas įgrūdo pistoletą ir liepė šauti.

Vėliau mergina tapo nėščia. Tuomet satanistai ją pririšo prie lovos ir davė vaistų, kad ji persileistų. E. Din, sužinojusi apie persileidimą, nuvedė dukterį pas medikus, tačiau šie nerado jokių buvusio nėštumo požymių. Po to Miranda pastojo dar kartą ir įniko į narkotikus. Norėdama pakeisti gyvenimą ji paliko satanistus ir persikraustė į Pensilvaniją.

Zbignevas JANKOVSKIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų