REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 20 d., Vilnius. Finansų ministras Rimantas Šadžius šiandien Nacionalinėje regionų plėtros tarybos posėdyje pristatė pasirengimo euro įvedimui procesą ir aptarė 2014-2020 m. ES struktūrinių fondų investicijų klausimus. Susitikimo metu finansų ministras akcentavo, jog savivaldybių vaidmuo yra vienas svarbiausių ne tik tinkamai naudojant ES lėšas, bet ir įgyvendinat sklandų euro įvedimą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai svarbu, kad savivaldybės būtų pasirengusios sklandžiam euro įvedimui, kad visų paslaugų, kurias teikia savivaldybės ar joms pavaldžios įmonės, kainos būtų perskaičiuotos tiksliai pagal nustatytą valiutos kursą. Kartu turime užtikrinti, kad žmonės nepajustų nepatogumų keičiant šalies valiutą“, – sakė Rimantas Šadžius.

REKLAMA

Finansų ir Vidaus reikalų ministerijų atstovai posėdyje pristatė 2014–2020 m. Europos Sąjungos finansinio laikotarpio struktūrinių ir investicinių fondų programinius dokumentus, regionų projektų planavimą. 2014-2020 m. didelis dėmesys regionuose turėtų būti skiriamas verslo aplinkos gerinimui, darbo vietų kūrimui, verslumo skatinimui, žmogiškųjų išteklių plėtrai, mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros finansavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu 2007-2013 m. finansavimas regionams didžia dalimi buvo orientuotas į miesto viešųjų erdvių tvarkymą, poilsio ir rekreacinių zonų, švietimo infrastruktūros atnaujinimą ir apleistų miesto teritorijų sutvarkymą. Visa tai prisidėjo prie gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimo regionuose.

Vasario 20 d. renginys pradėjo Finansų ministerijos inicijuojamų regioninių renginių ciklą, skirtą su vietos bendruomenėmis aptarti ES struktūrinių fondų investicijas regionuose ir kitus aktualius eurointegracijos aspektus.

„Aš pradedu keliones po Lietuvą, noriu kalbėtis su žmonėmis apie eurą, apie ES struktūrinės paramos galimybes ir naujas investavimo kryptis regionuose“. Pasak finansų ministro, atviras ir nuoširdus kalbėjimas yra geriausias būdas išsklaidyti abejones ir baimes. Pirmąjį 2014 m. pusmetį finansų ministras ketina aplankyti Uteną, Marijampolę, Tauragę, Panevėžį, Telšius, Šiaulius, Kretingą, Rietavą, Ukmergę ir Varėną. Nacionalinė regionų plėtros taryba įsteigta Vyriausybės nutarimu. Tarybą sudaro atskirų regionų plėtros tarybų atstovai, merai, socialinių-ekonominių partnerių delegatai, Aplinkos, Finansų, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Susisiekimo, Ūkio, Vidaus reikalų, Žemės ūkio ministerijų, Lietuvos statistikos departamento deleguoti atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų