REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi Lietuvos mokslo tarybos (LMT) skelbtas konkursas dėl finansinės paramos teikimo studentų vykdomiems moksliniams tyrimams. Tarp 100 atrinktų paraiškų, kurias teikė studentai ir mokslininkai iš įvairių Lietuvos mokslo ir studijų institucijų, net 48 yra Vilniaus universiteto, sakoma VU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus universiteto atsovų, beveik pusė LMT patvirtintų VU mokslininkų ir studentų paraiškų liudija, kad Vilniaus universitetas užtikrintai pirmauja jaunųjų mokslininkų ugdymo srityje ir pateisina mokslo universiteto statusą.

REKLAMA

L.e.p. VU rektorius prof. Jūras Banys, kartu su studentu Dovydu Banevičiumi teikęs paraišką gauti paramą studento moksliniam tyrimui „Kompozicinių multiferoinų keramikų dialektrinių ir triukšminių charakteristikų tyrimas“ vykdyti, įsitikinęs šios iniciatyvos nauda. „Ši Lietuvos mokslo tarybos iniciatyva turi didelę perspektyvą. Remdami studentų mokslinius tyrimus, ne tik geriname jų mokslinių tyrimų įgūdžius, bet kartu ir ugdome ateities mokslininkų kartą, o šiuo metu Lietuvai to labai reikia“, – sakė prof. J. Banys.

REKLAMA
REKLAMA

VU Fizikos fakultete telekomunikacijų fiziką ir elektroniką studijuojantis antro kurso bakalauro programos studentas D. Banevičius taip pat vardijo šios iniciatyvos privalumus: „Labai džiaugiuosi, kad šį pusmetį galėsiu dirbti su prof. J. Baniu vienoje geriausių Lietuvos laboratorijų, kurioje gerinsiu savo mokslinius įgūdžius. Tai man bus puiki proga pajusti, kokia yra mokslininko duona. Džiaugiuosi, kad būsiu finansiškai remiamas.“

Pranešama, kad studentams trijų mėnesių moksliniam darbui bus skiriama 1560 litų stipendija. Institucijai skiriama parama priklausys nuo mokslo srities: fizinių, biomedicinos, technologijos ir žemės ūkio mokslų srities tyrimams bus skirta iki 1875 litų, o humanitarinių, socialinių mokslų ir menų srities tyrimams – iki 750 litų subsidija tyrimų vietos sukūrimo ir mokslinių tyrimų infrastruktūros parengimo išlaidoms padengti.

Konkurse galėjo dalyvauti Lietuvos mokslo ir studijų institucijų tyrėjai ir nuolatinės studijų formos bakalauro I–III kursų ir magistrantūros I kurso studentai, kurių 2013 m. rudens semestro svertinis vidurkis lygus arba didesnis nei 8. Prašymą dalyvauti konkurse galėjo teikti pretendentai į mokslinių tyrimų vadovus kartu su institucija ir pasirinktu studentu, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų