REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos žmonės su neatslūgstančia įtampa stebi įvykius Ukrainoje, piketais, mitingais, solidarumo laužais, gedulo vėliavomis ir kitais simboliniais ženklais reiškia nuoširdžią paramą ukrainiečių tautai, kovojančiai už bendras Europos vertybes.

REKLAMA
REKLAMA

Paramą Ukrainos opozicijai ir susirūpinimą dėl įvykių Kijeve ne kartą pareiškė ir Lietuvos valdžia, kurios deleguoti atstovai lankėsi Maidane, susitiko su mitingų organizatoriais ir dalyviais. Tačiau nelengva patikėti nuoširdumu tų Lietuvos politikų, kurie laimino arba savo tylėjimu pritarė susidorojimui su taikaus piketo dalyviais Klonio gatvėje Garliavoje, o dabar lieja kruvinas ašaras dėl smurto prieš taikius gyventojus Maidane. Ar tai nėra krokodilo ašaros?

REKLAMA

Smurtas Klonio gatvėje ir Maidane skiriasi tik savo mastais, bet ne metodais, fizinį susidorojimą pratęsiant baudžiamuoju persekiojimu. Ir Klonio gatvėje, ir Maidane valdžia elgėsi panašiai - metusi prieš taikius gyventojus specialiai paruoštus dalinius, kurie naudojo net cheminius preparatus, vėliau ji kėlė bylas ne smurtautojams, o jų aukoms. Klonio gatvė nuo Maidano skiriasi tik tuo, kad tai įvyko Europos Sąjungos šalyje.

Būdinga, kad Seimo siunčiamas į Kijevą delegacijas sudarė tik nariai tų frakcijų, kurios sutartinai, be įrodymų, Generalinei prokuratūrai nepateikus Klonio gatvės šturmo ir mergaitės pagrobimo viso vaizdo įrašo, balsavo už Seimo narės Neringos Venckienės neliečiamybės panaikinimą ir apkaltos bylos iškėlimą. Delegacijoje vietos neatsirado Klonio įvykių dalyviui ir liudininkui, Seimo nariui Algirdui Patackui, kuris gal geriau būtų supratęs Maidano dvasią, nei tie iš 80 juodojo sąrašo, kurie balsavo už teisinį ir politinį susidorojimą su N.Venckiene, taigi pritarė ir smurtui Klonio gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Reikšdama pagrįstą susirūpinimą dėl įvykių Kijeve, tačiau nutylėdama smurto protrūkį Garliavoje, Lietuvos valdžia toliau žengia dvejopų standartų keliu, demonstruodama du veidus. Vieną, skirtą Europai ir visam demokratiškam pasauliui, ir kitą, atgręžtą Lietuvos žmonėms.

Veidmainystė akizvaizdi: jeigu Lietuvos valdžia pasiuntė iki dantų ginkluotus smogikus pieš taikų piketą nuošalioje Klonio gatvėje, ar ją gali nuoširdžiai sujaudinti liejamas kraujas Maidane?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų