REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kovo pradžioje prasidedančioje tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje visureigių gamintojas „Jeep“ pristatys savo naują modelį „Jeep Cherokee“. Šis vidutinio dydžio SUV kategorijos visureigis galės pasigirti nauju išorės ir vidaus dizainu, devynių pavarų automatine pavarų dėže ir naujausiomis technologijomis. Gamintojų teigimu, naujasis „Jeep Cherokee“ puikiai įkūnija legendinio „Jeep“ prekės ženklo filosofiją ir šūkį – „Važiuok visur, išbandyk viską“.

REKLAMA
REKLAMA

Aukštai užkeldamas kokybės kartelę naujasis „Jeep Cherokee“ žada priversti pasistiebti ir kitus šio segmento modelius. Jis pasižymi it nulietu sportišku išorės dizainu, geresnėmis dinaminėmis savybėmis, puikiu automobilio valdymu, savo prekės ženklui būdingu itin aukštos klasės visų varančiųjų ratų sistema, išskirtiniu interjeru ir inovatyviomis technologijomis. Naujasis „Jeep Cherokee“ taip pat gali pasigirti ypatingu saugumu, dėl kurio Europos naujų automobilių bandymo organizacija (EURO NCAP) jį pripažino saugiausiu visureigiu savo kategorijoje.

REKLAMA

Anot gamintojo, šio automobilio išorės dizaine galima įžvelgti, kaip jo galia harmoningai susijungia su grakštumu. „Jeep Cherokee“ dizaineriai sukūrė automobilį, kuris išlaiko galingą ir masyvų visiems „Jeep“ automobiliams būdingą įvaizdį, bet tuo pačiu pasižymi elegantiškomis formomis, kurios padaro jį ne tik stilingu, bet ir aerodinamišku. Žvelgiant iš šono galima pastebėti „Jeep“ automobiliams būdingas trapecijos formos ratų arkas, o viena pagrindinių stilistinių naujovių – atnaujintas variklio dangtis, aiškiai atskirtas nuo priekinių grotelių. Automobilio ratlankiai gali būti 17 arba 18 colių, priklausomai nuo komplektacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis šio automobilio interjerą geriausiai apibūdinantis bruožas – funkcionalumas. Jis pasižymi subtiliu dizainu, rankų darbo apdaila, aukštos kokybės medžiagomis ir dideliu dėmesiu detalėms. Salonas yra sukurtas taip, kad vairuotojas ir keleiviai jaustų ypatingą komfortą ir lengvai galėtų naudotis čia įdiegtomis naujausiomis technologijomis. „Jeep Cherokee“ pirkėjai galės rinktis iš trijų interjero komplektacijų, kurias įkvėpė egzotiškos pasaulio vietos – „Morocco“, „Grand Canyon“ ir „Vesuvio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamintojai užtikrintai teigia, jog šiame automobilyje pasiektas tobulas balansas tarp stiliaus naujovių ir „Jeep Cherokee“ šeimos tradicijų, kuris leidžia naujajam „Jeep“ modeliui lengvai įveikti kelionę bet kokia kelio danga. „Jeep Cherokee“ vairuotojai galės rinktis net iš trijų aukšto lygio visų varančiųjų ratų sistemų – „Jeep® Active Drive I“, „Jeep® Active Drive II“ ir „Jeep® Active Drive Lock“, užtikrinančių puikų automobilio pravažumą bet kokiomis sąlygomis. Šis „Jeep Cherokee“ taip pat yra pirmasis vidutinio dydžio SUV kategorijos visureigis, turintis galinės ašies išsijungimo funkciją. Tai leidžia automobiliui būti varomam tik priekiniais ratais, kai keturių varančiųjų ratų jam nereikia, ir taip sutaupyti degalų. Iš dviejų į visų varančiųjų ratų režimą automobilis persijungia automatiškai.

REKLAMA

Naujojo „Jeep Cherokee“ pirkėjai galės rinktis vieną iš trijų automobilio komplektacijų – „Longitude“, „Limited“ arba „Trailhawk“. Automobilis komplektuojamas su 2 litrų darbinio tūrio „Multijet II“ turbodyzeliniu 170 AG varikliu ir pirmąja šiame segmente devynių pavarų automatine greičių dėže. Taip pat bus galimybė pasirinki 140 AG 2 litrų darbinio tūrio variklio versiją su šešių pavarų automatine greičių dėže. Benzininių variklių mėgėjai galės rinktis „Jeep Cherokee“ su 3,2 litrų darbinio tūrio varikliu, komplektuojamą kartu su devynių pavarų automatine greičių dėže.

REKLAMA

Kuriant naująjį „Jeep Cherokee“, užtikrinti maksimalų vairuotojo ir keleivių saugumą buvo vienas pagrindinių inžinierių komandos tikslų. Kad jiems pavyko tai įgyvendinti rodo automobilio saugumo srityje laimėti apdovanojimai Europoje ir JAV. Automobilyje įdiegta daugiau negu 70 saugumo funkcijų, tarp kurių tiek tradicinės - septynios oro pagalvės, ABS stabdžiai ar elektroninė stabilumo kontrolė, tiek inovatyvios sistemos: atstumo iki artimiausio automobilio nustatymo ir reagavimo, automobilio parkavimo, stabilią padėtį važiavimo juostoje išlaikyti padedanti ar persirikiavimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujajame „Jeep Cherokee“ siūlomas ir naujas informacinių pramogų turinys, kurį užtikrina naujoji balsu valdoma „UConnect“ sistema su 8.4 colių jutikliniu ekranu bei palydovine navigacijos sistema ir 7 colių TFT prietaisų skydelis. Prietaisų skydelį kiekvienas vairuotojas gali nustatyti pagal savo poreikius ir jame stebėti norimą informaciją apie automobilį.

Lietuvoje naująjį „Jeep Cherokee“ įgaliotosios „Jeep“ atstovės Lietuvoje ir Latvijoje UAB „Autobrava“ salonuose užsisakyti bus galima nuo gegužės. Jo kaina prasidės nuo 131 tūkst. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų