REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs šalies vadovės Dalios Grybauskaitės patarėjas Linas Balsys pristatė savo dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai norėdamas tapti oficialiu pretendentu į kandidatus prezidento rinkimuose.

„Atėjo metas, kai Lietuvai tikrai reikia permainų, esu įsitikinęs – jeigu žmonėms atrodo, kad šalyje sumažėjo korupcija, dingo emigracija, kad viskas yra labai gerai, jie gali ir toliau balsuoti už tą pačią situaciją. Tačiau jeigu kam nors atrodo priešingai, manau, kad prezidento rinkimai yra puikus metas siūlyti permainas ir tikėtis būti išrinktam bei įgyvendinti jas", – po procedūros kalbėjo L. Balsys.

Paklaustas, ką laiko rimčiausiu savo konkurentu, L, Balsys pasiūlė palaukti, kol bus įregistruoti visi pretendentai. „Kai surinksime visus 20 tūkst. parašų, kai jie bus patikrinti, kai pretendentai bus registruoti kandidatais, tada galėsime kalbėti, kas peržengė šį išmėginimą, – kalbėjo L. Balsys. – Manau, kad visi, surinkę reikiamą parašų kiekį, bus rimtais varžovais.“

REKLAMA
REKLAMA

Savęs vertinti L. Balsys nedrįso, tik priminė, kad turi daug patirties: yra dirbęs žurnalistu. „Tai yra labai gera profesija, nes ji išmoko analizuoti informaciją. Turint tokią patirtį manimi būtų labai sunku manipuliuoti. Šalies vadovo institucija labai specifinė, šiuo metu yra labai uždara, vadinasi, prezidentu galima manipuliuoti pateikiant įvairią informaciją, – kalbėjo pretendentas. – Esu žmogus, kuris sugeba skaityti pirminius tekstus, analizuoti informaciją ir tikrinti šaltinius, manau, manimi nebūtų lengva manipuliuoti.“

REKLAMA

Žurnalistams priminus, kad yra dirbęs D. Grybauskaitės rinkimų štabe ir padėjo prieš penkerius metus rinkimuose triumfuoti, L. Balsys teigė nekritikuojantis prezidentės kaip asmens.

„Jeigu aš ir pareiškiu kritiką, tai tik politikai, kuri nėra vykdoma. Šalies vadovę kritikuoju, nes matau, jog nėra vykdomi rinkimų pažadai. Sakau tiesą, galbūt rinkėjai tai vertina. Reikia kuo mažiau kariauti, tereikia daugiau diskusijų ir dialogo tarp valdžios ir piliečių. O kritika turi būti. Šiuo metu save laikau prezidentės politiniu oponentu, jos nekritikuoju kaip asmenybės", – tikino Seimo narys, prisipažinęs, kad yra daug išmokęs iš Dalios Grybauskaitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų