REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lytinis ugdymas – noras apsaugoti, ankstyva pedofilizacija ar diskriminacijos naikintojas?

Transeksualas Raul: tai nereiškia, kad visi taps gėjais, tai galimybė atverti akis

Seimo Žmogaus teisių komiteto narė socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė įregistravo Švietimo įstatymo pakeitimo ir papildymo projektą. Parlamentarė nori, kad į įstatymą būtų įtrauktas straipsnis apie lytinį ugdymą.

Seimo Žmogaus teisių komiteto narė socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė įregistravo Švietimo įstatymo pakeitimo ir papildymo projektą. Parlamentarė nori, kad į įstatymą būtų įtrauktas straipsnis apie lytinį ugdymą.

REKLAMA

Projekte dėstoma, kad lytinio ugdymo paskirtis – pateikti pagal amžių tinkamą, mokslo žiniomis grįstą informaciją apie lytiškumą, jo ir asmenybės formavimosi ryšį, lyčių bendravimą, lytinio smurto prevenciją, lytinę sveikatą, su lytiniu elgesiu susijusias rizikas. Taip pat yra minima, kad lytinis ugdymas gali būti vykdomas pagal švietimo ir mokslo ministro patvirtintą Lytinio ugdymo programą, kuri rengiama atsižvelgiant į Pasaulinės sveikatos organizacijos nustatytus standartus. O lytinio ugdymo organizavimo tvarką mokykloje nustatys ir lytinio ugdymo programas tvirtins švietimo ir mokslo ministras.

Jeigu Seimas pritartų šiam pakeitimui, jis įsigaliotų nuo liepos 1 dienos, o Švietimo ir mokslo ministerija būtų įpareigota iki rugpjūčio 15 dienos parengti šio įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus.

REKLAMA
REKLAMA

Žinutė pasąmonei

„Pasižiūrėkime, kas teikia šį projektą – M. A. Pavilionienė. Kas ji tokia? Seimo narė, kuri per amžių amžius nešioja homoseksualų, biseksualų garbės vainiką. Be to, ji dar yra feministė, – pradėjo savo komentarą visuomenės veikėja Milda Bartašiūnaitė. – Kam reikalingas lytinis švietimas? Jis yra reikalingas tiems, kurie nori vaikų smegenis nuo pat mažumės pratinti prie sekso, įvairiausių teorijų, tarkime, kad lytis yra pasirenkama, kad „it‘s okay to be gay“ („normalu būti gėjumi“, – liet.)“.

REKLAMA

„Kuo apsiribodavo lytinis ugdymas anksčiau? – klausė M. Bartašiūnaitė. – Apsiribodavo tuo, kad mokykloje atskirai pasakydavo mergaitėms, atskirai berniukams. O tėveliai ką sakydavo? „Prisidirbsi – namo negrįžk“ arba „Prisidirbsi – turėsi ženytis“. Vaikams būdavo užkraunama atsakomybė, jiems to pakakdavo. O dabar, kai lytinis ugdymas bus diegiamas nuo pat mažumės, į pasąmonę bus nešama žinia: „Vaikučiai, seksas yra super faina, dabar yra tiek priemonių, kad galite dulkintis su visais ir su viskuo, nepasigausit jokių ligų, patirkite tą malonumą, o jeigu prisidirbsite vaikų – nieko baisaus, pasidarysi abortą.“

REKLAMA
REKLAMA

M. Bartašiūnaitė priminė, kaip veikia abortų įstatymas Jungtinėse Amerikos Valtijose (JAV). „Tam tikrose valstijose nepilnametės gali darytis abortus, o jų tėvai apie tai net nėra informuojami. Juk ta pati M. A. Pavilionienė gina ir abortų įstatymą“, – sakė pašnekovė.

Ankstyva pedofilizacija

„Užsiimant seksu išsiskiria laimės hormonai. Tai tas pats kaip narkotikas. Jeigu mes vaikams pasakotume apie narkotikų paruošimą ir potyrius bei tikėtume, kad jie neišbandys, būtume naivūs, – aiškino M. Bartašiūnaitė. – Kuo anksčiau jiems apie viską pasakosime, tuo anksčiau jie norės išbandyti.“

Visuomenės veikėja siūlo atkreipti dėmesį į statistiką. „Tose šalyse, kur yra vykdomas lytinis ugdymas, nepilnamečių abortų skaičius nesumažėjo, o vaikų, pradėjusių lytinius santykius, amžius tik jaunėja. Ką mes turime? Globalistų politika yra paprasta: sukurti problemą, sukelti žmonių reakciją, pasiūlyti sprendimą. Kur dabar buvo problema? Ja virto ant kiekvieno kampo, radijuje, televizijoje mirgančios nuogos šiknos. Buvo sulaukta žmonių reakcijos, kad tai baisu. Ką darome? – dar vienu klausimu intrigavo M. Bartašiūnaitė. – Pasiūlome lytinį ugdymą kaip išeitį. Patys vaikams į galvą to prigrūdome, o dabar siūlome ankstyvą pedofilizaciją. Kito žodžio nerandu. Vaikus nuo mažumės ruošime pedofilams. Amerikiečiai „pedofiliją“ jau buvo išbraukę iš savo psichologinių ligų žinyno, tai buvo tapę lytine orientacija. Tačiau vėliau visi atsitokėjo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akių atvėrimas

„Mane galite vadinti transvestitu, transseksualu, nesu gėjus. Gėjai atrodo kaip vyrai, bet jie nėra pederastai. Pederastai yra žmonės, kurie daro blogai“, – tai trumpa citata iš Lietuvoje gyvenančio ir jau gerai visuomenei pažįstamo azerbaidžaniečio Raulio Mammadli vasario 15-os dienos vaizdo dienoraščio.

„Manau, lytinis ugdymas mokyklose yra labai reikalingas. Žinoma, nereikia visko pasakoti trimečiams ar keturmečiams, – portalui balsas.lt sakė Raulis. – Tačiau pereinamuoju laikotarpiu jiems reikia žinių, jie turi viską suprasti, žinoti, kaip elgtis. Juk nežinodami apie saugų seksą jie gali užsikrėsti įvairiomis ligomis. Reikia juos įspėti. Visi teigia, kad esu vaikinas, bet rengiuosi kaip mergina. Neretai dėviu trumpus sijonus, vaikinai skundžiasi, kad negali į tai žiūrėti. O kam jie žiūri, jei nepatinka? Jaučiuosi diskriminuojamas. Gal lytinis ugdymas padėtų išvengti tokių problemų.“

REKLAMA

Pasak Raulio, daugelis nesupranta, kad mokslas jau yra įrodęs, jog transeksualumas yra įgimtas. „To žmonės tiesiog nežino. Reikia apie tai pasakoti. Manau, kad ir mokyklose reikia apie tai kalbėti, – sakė Raulis. – Mokykla mus auklėja, tačiau kiša daug nereikalingų dalykų į galvą, tarkime, man anatomija nėra reikalinga, bet turėjau jos mokytis. Geriau kalbėti apie dalykus, kurie yra naudingi. Tegul pasakoja, kad pasaulyje yra įvairių žmonių. Tai nėra propaganda. Yra skirtingų žmonių ir privalome vienas kitą suprasti. Tai nereiškia, kad visi taps gėjais. Tiesiog tai galimybė atverti akis. Dabar mokyklos užaugina labai agresyvius žmones“.  

REKLAMA

Raulis pasakojo, kad paauglystėje labai ilgai ieškojo psichologinės pagalbos. „Sėdėdavau ir verkdavau namie, negalėjau net su mama apie save pasišnekėti. kai buvau keturiolikos, man reikėjo patarimo. Man surado psichologą, pas jį lankiausi dvejus metus ir tik tada mamai pasakiau, kad man patinka vaikinai. Laikui bėgant, ji priprato. Dabar atrodau beveik taip, kaip noriu atrodyti, tačiau mokykloje manęs nepriima. Netgi iš mokytojos girdėjau: „Juk esi vyras, kodėl apsirengei kaip mergina?“ Aš juk atėjau mokytis, o mano apranga neturi jai rūpėti. Jeigu nutiks kas nors dėl to, tai nutiks man, ne jai“, – kalbėjo Raulis.

Atskiros disciplinos nereikia

Buvęs švietimo ir mokslo ministras, o dabar Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys, liberalas Gintaras Steponavičius priminė, kad lytinis ugdymas jau dabar yra integruotas į mokyklų programas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lytinio ugdymo samprata yra labai talpi – nuo bendrų dalykų iki aštriai skambančių formuluočių. Tačiau nebūtina teikti įstatymo pataisų, užtenka suvokti, kad dėstant tam tikrus etikos ar kitus dalykus atitinkamo amžiaus vaikams tam tikros temos turi būti pristatomos, – kalbėjo G. Steponavičius. – Esu tikras, kad vaikai negali augti ir būti ugdomi nekalbant apie tokius dalykus. Antra vertus, yra ne tik mokykla, viskas prasideda nuo tėvų.“

„Lytinis ugdymas jau yra mokyklose integruotas į kitus dalykus. Apie tai kalbama. Jeigu yra norima įvesti atskirą discipliną, manau, to daryti nereikia“, – sakė politikas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų