REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto naujienų portaluose vasario 18-19 dienomis buvo publikuojamas Kristina pasirašiusios merginos skundas. Smurtą Vilniaus centre patyrusi mergina teigė, jog vasario 15-osios naktį netoli įvykusių muštynių šalia automobilių stovėję „Smart taxi“ vairuotojai tik stebėjo įvykius, tačiau padėti neskubėjo. Galop susėdo į automobilius ir išvažiavo.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt redakcija sulaukė „Smart taxi“ atstovaujančio teisininko komentaro apie vasario 15-osios nakties incidentą. „Labai apmaudu, kad pirmą kartą „Smart taxi“ įmonės vardas nuskambėjo neigiamame kontekste. Visada skatiname inovatyvias, visuomeniškas idėjas, pas mus dirba tik griežtai atrinkti, specialius mokymus išklausę darbuotojai, tad labai nustebome, kai žiniasklaidoje dalis jų buvo apkaltinti abejingumu smurtui“, – sako „Smart Taxi“ atstovaujantis teisininkas Darius Šermukšnis.

REKLAMA

Pasak jo, šiuo metu įmonėje dėl susidariusios situacijos atliekamas vidinis tyrimas, bet tą naktį prie „Novatel“ viešbučio Vilniuje užsakymo laukę taksi vairuotojai situaciją pasakoja kiek kitaip. Anot jų, tarpusavyje susikivirčijusiems ir smurtauti ėmusiems jaunuoliams net du kartus buvo pasiūlyta iškviesti policiją, bet laišką žiniasklaidai parašiusi mergina abu kartus pagalbos atsisakė. Kaip pasakoja taksi vairuotojai, net minėtų smūgių nukentėjusioji sulaukė per klaidą, kai bandė išskirti besimušančius vaikinus.

REKLAMA
REKLAMA

„Teiginys, kad taksi vairuotojas uždarė nukentėjusiajai prieš nosį automobilio dureles – netiesa, nes ji stovėjo ten, kur vyko muštynės, t. y. atokiau nuo viešbučio, prie kurio ir stovėjo „Smart Taxi“ automobiliai. Gavę užsakymus, taksi vairuotojai išvažiavo į oro uostą atlikti savo tiesioginio darbo – vežti klientus, ir pamatė jau atvažiuojantį policijos automobilį“, – sako D. Šermukšnis.

Kaip pasakoja „Smart Taxi“ atstovaujantis teisininkas, įmonės vairuotojai ne kartą yra padėję panašiose situacijose atsidūrusiems žmonėms iškviesdami policiją ar netgi pakėlę važiuojamojoje dalyje gulinčius neblaivius piliečius bei palydėję juos iki namų durų, todėl kaltinimai abejingumu kenkia įmonės vardui ir menkina joje dirbančiųjų pilietiškumą.

„Pirminiais duomenimis turime informaciją, kad dėl šio įvykio yra inicijuotas ikiteisminis tyrimas, bet kol kas iš pareigūnų niekas į mūsų darbuotojus dėl parodymų nesikreipė. Esame pasiruošę suteikti visą informaciją ir bendradarbiauti su pareigūnais tam, kad ši situacija būtų visapusiškai ir objektyviai ištirta, o kaltieji sulauktų atsakomybės“, – teigia D. Šermukšnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų