REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimo pasaulio čempionatui planas beveik sudėliotas, o per kontrolines rungtynes mūsų šalies krepšininkams teks pajėgiausių varžovų testai. „Tikslas užimti 1–5 vietas įvertintas pagal rinktinės galimybes“, - Balsas.lt sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdyje – ne tik patvirtintas 2014 metų LKF biudžetas, bet ir iškelti tikslai Lietuvos krepšinio rinktinėms. Prieš ketverius metus Turkijoje bronzos medalius pasaulio čempionate iškovojusiai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei uždavinys būsimose planetos pirmenybėse Ispanijoje rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis – patekti į stipriausiųjų penketuką. Jono Kazlausko auklėtiniai D grupėje kovos su Angolos, Australijos, Korėjos, Meksikos ir Slovėnijos rinktinėmis.

– 9,5 mln. litų LKF biudžetas. Tai daug ar mažai? – paklausėme M. Špoko.

– Minimalistinis šiai dienai biudžetas pagal visus mūsų rinktinių poreikius. Tai nėra, kad per kraštus liejasi. Šiai dienai kokį subalansavome, tokį ir pateikiame.

REKLAMA
REKLAMA

– Naujovė – į biudžetą įtraukėte paslaugomis ir prekėmis gaunamą paramą, kuri projekte viršija 1,1 mln. litų. Kodėl?

– Taip yra visur. Barterinė parama turi būti įvedama į biudžetą. Ji planuojam ir išleidžiama. Jei negauname, tai turime pirkti. Nesigilinau, kaip anksčiau buvo, bet darome taip, kaip turi būti. Tai buhalterinė apskaita.

REKLAMA

– Iškėlėte tikslus rinktinėms. Vyrų rinktinei iškeltas uždavinys Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei – 1–5 vietos. Dėl to tikriausiai posėdyje daug diskusijų nekilo?

– Mes tik teikiame medžiagą. Sprendimus priėmė vykdomasis komitetas. Negaliu plačiau komentuoti, nes nesu Vykdomojo komiteto narys. Visi tikslai patvirtinti vienbalsiai. Viskas atsižvelgiama į esamą situaciją ir galimybes. Visada norisi kuo daugiau ir geriau. Matysime, kokia realybė. Dar daug laiko. Bendras tikslas – olimpinės žaidynės Rio de Žaneire 2016 metais. Tam tikslui pasiekti reikalingi įrankiai. Europos ir pasaulio čempionatai – vieni iš jų.

REKLAMA
REKLAMA

– Gal jau yra pasirengimo pasaulio čempionatui apmatai?

– Visas planas jau beveik visiškai sudėliotas ir bus paviešintas. Kaip ir kiekvienais metais jis bus detaliai pristatytas. Galiu tik tiek pasakyti, kad treniruočių stovyklos vyks Lietuvoje, o rungtynių bus ir užsienyje. Žiūrime optimalų variantą. Bus labai stiprūs varžovai kontrolinėse rungtynėse tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

– Kada žadate pradėti pasirengimo stovyklą?

– Liepos pradžioje.

– Pradedate domėtis, kas iš rinktinės kandidatų planuoja padėti Lietuvos rinktinei?

– Iš tikrųjų pirmiausiai reikia leisti krepšininkams pabaigti sezoną. Aišku, kalbos su žaidėjais vyksta nuolat, yra planas ir viskas bus pateikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar iš pernai Europos vicečempionais tapusių Lietuvos rinktinės narių yra nacionalinei ekipai pasakęs tvirtą „ne“? Buvo kalbos apie Liną Kleizą...

– Mano žiniomis ne. Nei man, nei federacijai tai bent jau nežinoma.

– LKF taip pat siūlys savo žmones į „FIBA Europe“ valdybą ir komisiją. Jūs taip pat siūlomas į šią valdybą. Kokią naudą iš to matote?

– Lietuva pasaulyje yra ketvirta krepšinio reitinge, Europoje – antra. Tai viena pagrindinių šalių. Mums ne tas pats, į kurią pusę krepšinis eina. Privalome puoselėti krepšinį, nekonfrontuoti, o dirbti krepšinio labui. Apie Europos krepšinio perspektyvas kalbėsime per Eurolygos finalo ketvertą, taip pat kovo viduryje asamblėjoje apie tai taip pat bus diskutuojama. Rinkimai į „FIBA Europe“ valdybą vyks gegužės mėnesį.

REKLAMA

TIK FAKTAI

Lietuvos U-16 jaunučių vaikinų krepšinio rinktinės vyr. treneriu bendru sutarimu patvirtintas Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ treneris Julius Pranevičius. Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Dainius Adomaitis taip pat bendru sutarimu patvirtintas rezervinės nacionalinės rinktinės vyr. treneriu. Ši rinktinė padės ugdyti pamainą šalies pagrindinei rinktinei, patikrinti kandidatus.

LKF vykdomasis komitetas patvirtino uždavinius Lietuvos krepšinio rinktinėms, dalyvausiančioms 2014 m. oficialiose varžybose: vyrų: 1–5 vietos 2014 m. Pasaulio taurėje; moterų: patekti į 2015 m. Europos čempionatą; U20 merginų: 1–3 vietos Europos B divizione; U18 merginų: 5–11 vietos Europos čempionato A divizione; U16 merginų: 1–3 vietos Europos čempionato B divizione; U20 vaikinų: 1–5 vietos Europos čempionato A divizione; U18 vaikinų: 1–5 vietos Europos čempionato A divizione; U16 vaikinų: 1–5 vietos Europos čempionato A divizione.

LKF taip pat nutarė siūlyti savo atstovų kandidatūras į „FIBA Europe“ valdybą ir komisijas. Į varžybų komisiją siūlomas LKF sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus, techninę komisiją – Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas, moterų komisiją – LKF direktorė Rasa Liuimienė, jaunimo komisiją – LKF projektų koordinatorius Martynas Račkauskas. LKF generalinis sekretorius M.Špokas siūlomas į „FIBA Europe“ valdybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų