REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma mūsų finansinių įpročių susiformuoja dar vaikystėje. Egzistuoja daugybė normų, kuriomis mes kartais nesuprantame, kad vadovaujamės, rašo businessinsider.com.

Dauguma mūsų finansinių įpročių susiformuoja dar vaikystėje. Egzistuoja daugybė normų, kuriomis mes kartais nesuprantame, kad vadovaujamės, rašo businessinsider.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Naujienų portalas pasidomėjo, kurios dažnai vyraujančios normos yra klaidingos ir įneša painiavos, o kurios yra sektinos ir jas reikėtų dažniau prisiminti.

REKLAMA

 1. Kuo daugiau pinigų uždirbsite, tuo laimingesni būsite

Ekspertai vis pabrėžia, kad jei jūs uždirbate daug pinigų, dar nereiškia, kad jūs jų visada ir turėsite.

 „Dažnai būna, kad tie žmonės, kurie uždirba solidžią sumą pinigų, jais ir švaistosi“, – businessinsider.com sakė ekspertas Bradas Klontzas. Pasak jo, svarbiausias dalykas yra, kaip jūs paskirstote savo pajamas.

 Be to, vienas atliktas tyrimas atskleidė, kad žmonių, kurių mėnesinės pajamos viršija vidutines, gyvenimo kokybė dažnu atveju nekyla.

REKLAMA
REKLAMA

 2. Vaikams reikėtų skirti daugiausia pinigų

Žinoma, jūs turite aprūpinti savo vaikus finansiškai – kad jie būtų pavalgę, apsirengę ir panašiai. Vis dėlto jūs turėtumėte nepamiršti ir savęs.

„Jeigu jūs pripratinsite savo atžalas prie visiškai finansiškai aprūpinto gyvenimo, jie sunkiai taps savarankiški“, – pastebi B. Klontzas.

 Pašnekovas pataria tėvams nustatyti pinigų limitą, skirtą vaikams, kurio neviršytumėte.

 „Vaikai, gaudami pastovią sumą pinigų, greičiau išmoks juos vertinti“, – apie tokios politikos naudą kalbėjo ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 3. Imti paskolą yra žalinga

Imti momentinę paskolą ar nuolatos naudotis kreditine kortele nemažai žmonių vengia, nes leidžia pinigus dar realiai jų neturėdami.

Kita vertus, naudotis šitomis paslaugomis yra geriau nei nuolat kaulyti draugus ar šeimos narius, kad šie jums paskolintų tuo metu reikiamą sumą. Ekspertai pripažįsta, kad jeigu elgsitės atsakingai, naudotis kreditine kortele ar imti momentines paskolas nėra blogas įprotis.

 4. Turėčiau nekelti tikslų, kol neturiu reikiamos pinigų sumos, kad galėčiau juos įgyvendinti

REKLAMA

Viskas priklauso nuo jūsų finansinės padėties. Pavyzdžiui, jeigu jums net neužtenka pinigų susimokėti buto nuomai, nebūtų racionalu planuoti šeimos pagausėjimą.

Taigi racionaliai įvertinkite savo finansines galimybes. Tačiau reikėtų vengti per daug pesimistinio požiūrio į savo finansinę padėtį.

 5. Pinigai yra blogis

Tiesa yra tokia, kad pinigai nėra nei blogis, nei gėris. Svarbiausia yra tai, ką jūs darote su jais. Galima pateikti šimtus pavyzdžių. Pavyzdžiui, korumpuoti pinigais pertekę oligarchai, nuolat jais besinaudojantys kaip savo galios išraiška, arba socialiai atsakingi milijardieriai.

„Kai kurie žmonės galvoja, kad jeigu turtingas – tai būtinai blogas. Tai netiesa“, – kalbėjo B. Klontzas.

 Pinigai – tai pasirinkimas, juos galima panaudoti tikslams įgyvendinti. Tik nuo tikslų pobūdžio priklauso, kaip jie bus traktuojami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų