REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Marius Grinbergas, specialiai iš Sočio

Greitojo čiuožimo trumpuoju taku 1500 m distancijoje 16-ąją vietą užėmusi Agnė Sereikaitė tapo aukščiausiai iš lietuvių Sočio olimpinėse žaidynėse pakilusia sportininke. "Tikiuosi, kad ledo šokėjai pasirodys geriau", - po finišo sakė kartu su Isabella Tobias ir Deividu Stagniūnu Pakrantės kaimelyje gyvenanti čiuožėja.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, D.Stagniūnas šiandien palaikė A.Sereikaitę iš “Aisberg” arenos tribūnos kartu su Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidente Lilija Vanagiene, mūsų šalies olimpinės misijos Sočyje vadovėmis Vida Venciene ir Lina Vaisetaite, gydytoju Daliumi Barkausku.

REKLAMA

Olimpiados debiutantė blykstelėjo rungtyje, kurioje jos reitingas buvo žemiausias tarp visų 36 dalyvių.

Atrankos varžybose 19-metė lietuvė užėmė trečiąja vietą ketvirtajame važiavime, į priekį praleidusi olandę Jorien Ter Mors (2 min. 21,626 sek.) ir šių metų Europos vicečempionę vengrę Bernadett Heidum (2 min. 21,826 sek.). A.Sereikaitė distanciją įveikė per 2 min. 21,9 sek. Tai buvo naujas asmeninis jos rekordas, kurį Lietuvos sportininkė vėliau dar pagerino pusfinalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kevirtąją vietą užėmė italė Lucia Peretti (2 min. 22,953 sek.), penktąją – Australijos atstovė Deanna Lockett (2 min. 25,14 sek.), o šešta finišavo baltarusė Volha Talajeva (2 min. 27,817 sek.).

Antrajame iš trijų pusfinalio važiavimų A. Sereikaitei teko grumtis ne su penkiomis, o su šešiomis varžovėmis, nes atrankoje pargriauta prancūzė Veronique Pierron gavo kelialapį į kitą etapą.

Puafinalyje lietuvės rezultatas buvo 2 min. 20,398 sek. Tačiau ji aplenkė tik po susidūrimo su A.Sereikaite parkritusią japonę Ayuko Ito (2 min. 56,961 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąsias dvi vietas šiame čiuožime užėmė ir į finalą pateko italė A.Fontana (2 min. 19,336 sek.) ir olandė J.Ter Mors (2 min. 19,382 sek.). Trečia ir ketvirta buvusios vengrė B.Heidum (2 min. 20,196 sek.) ir prancūzė V.Pierron (2 min. 20,216 sek.) iškovojo kelialapius į B finalą. Penkta finišavo rusė Olga Beliakova (2 min. 20,391 sek.)

Tai buvo jau antras A.Sereikaitės pasirodymas Sočio olimpinėse žaidynėse. 500 m distancijoje ji buvo 24-tarp 32 sportininkių ir nepateko į ketvirtfinalį. Tiesa, lietuvė jau tada įvykdė iš anksto jai keltą užduotį užimti 20-25 vietą.

REKLAMA

Vasario 18-ąją A.Sereikaitės dar laukia 1000 m lenktynės.

 

Džiaugiesi?, - paklausėme A.Sereikaitės.

Žinoma. Juk beveik 5 sek. pagerinau asmeninį rekordą. Atrankos čiuožimas buvo labai greitas. Iškart užsėmiau trečią vietą ir stengiausi blokuoti varžoves už manęs ir laikytis greta dviejų lyderių. Planas suveikė ir patekau į kitą etapą.

Pusfinalyje norėjau patekti į B finalą. Laikiausi tarp tų vietų, bet paskutiniuose dviejuose ratuose nebeužteko jėgų. Blokavau išorę, tai prancūzė aplenkė iš vidaus. Buvo šiokia tokia sumaištis, be to, mane sulėtino japonės griūtis. Ir finiše mane dar aplenkė rusė.

REKLAMA

Bet apskritai rezultatu esu labai patenkinta.

Koks incidentas įvyko su japone?

Tai buvo sportinė situacija. Čiuožėme labai arti ir tiesiog susitrenkė pačiūžos. Ji neišsilaikė ir nukrito. Bet ir aš praradau greitį.

Ar jau galima sakyti, kad olimpinėse žaidynėse pasiekei viską, ką norėjai?

Kaip ir planavau prieš žaidynes, norėjau patekti į kitą etapą. O kitas noras buvo aplenkti bent pusę varžovių. Abu tikslai pasiekti.

Prieš atranką ir pusfinalį jaudinaisi?

Prieš atranką buvo jaudulys. O prieš pusfinalį buvau laiminga, kad ten patekau, tadėjau be jaudulio ir norėjau mėgautis čiuožimu ir atiduoti visas jėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų