REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valdančiajai koalicijai priklausanti "Tvarkos ir teisingumo" partija kandidatu prezidento rinkimuose patvirtino partijos lyderį Rolandą Paksą. Jis žurnalistams teigė, kad niekas neužkirs kelio jam dalyvauti rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos kongrese šeštadienį R.Paksas išrinktas absoliučia balsų dauguma - už balsavo 955 partijos nariai, 12 buvo prieš, o 13 susilaikė.

REKLAMA

"Pašnekėsime, kai neregistruos, aš tikrai įsitikinęs, kad nėra kitokio šanso - tik registruoti", - žurnalistams kongrese sakė R.Paksas.

Paklaustas, ką darys, jeigu visgi nebus registruotas kandidatu į prezidentus, jis tikino, kad tikrai bus registruojamas: "Viskas bus tvarkoje".

R.Pakso bendrapartietis, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis teigė, kad nepritaria partijos lyderio kandidatūrai, nes rinkimų komisijai nusprendus neregistruoti jo, partija liks be kandidato į prezidentus.

REKLAMA
REKLAMA

R.Paksas 2004 metų balandį per apkaltos procedūrą buvo pašalintas iš prezidento pareigų. Konstitucinis Teismas pripažino, kad jis sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją, kai išimties tvarka savo finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę.

Pagal Konstitucinio Teismo nutarimą, per apkaltą iš pareigų pašalintas asmuo niekada negali eiti tokių Konstitucijoje nurodytų pareigų, kurių ėjimo pradžia yra susijusi su Konstitucijoje numatytos priesaikos davimu.Norint panaikinti šį draudimą, reikia keisti Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos Žmogaus Teisių Teismas yra konstatavęs, kad dabartinis draudimas iki gyvos galvos dalyvauti Seimo rinkimuose iš prezidento pareigų atstatydintam R.Paksui yra neproporcingas jo padarytam nusižengimui. Tačiau šis teismas nėra sudėtinė ES teisinės sistemos dalis.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų