REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė Nacionalines kultūros ir meno premijas šešiems šalies menininkams.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo darbu niekada neleidote suabejoti nacionalinės kultūros reikšme. Ir ateityje stiprūs ir vieningi būsime tiek, kiek sugebėsime patys tikėti Lietuvos ir jos kultūros savitumu. Nacionalinė premija - tai visos tautos padėkos ir pagarbos ženklas", - teigė Prezidentė.

REKLAMA

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos šiemet įteiktos kino operatoriui Jonui Griciui už Lietuvos kino poetikos pagrindų sukūrimą, aukščiausią vizualinę kino kultūrą, už profesinę sąžinę; aktoriui Donatui Banioniui už Juozo Miltinio teatro legendos tąsą šiuolaikiniame teatre ir kine; kompozitoriui Faustui Latėnui už Lietuvos teatro skambesį, už muziką, kaip visavertę teatrinio vyksmo dalyvę; kompozitoriui Giedriui Antanui Kuprevičiui už plačią muzikinės raiškos gamą, nuo miuziklo iki operos ir baleto; rašytojui Vladui Braziūnui už poetinius atradimus, gilinantis į lietuvių kalbos lobyną ir baltiškąją pasaulėvoką; aktoriui Juozui Budraičiui už kūrybą, apimančią platų kultūros lauką, už novatorišką ir intelektualią aktorystę, atvėrusią langą į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, daug pasiekę ir premijomis įvertinti laureatai - puikus pavyzdys jaunajai kartai. Iš jų būsimi kultūros kūrėjai mokosi ir semiasi įkvėpimo.

Šalies vadovė palinkėjo menininkams visada išlikti kartu su savo Tauta. Įsiklausyti į jos balsą, padėti jai atrasti savo kultūros gelmę, nepaklysti istorijos verpetuose ir kasdienybėje.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet skiriamos už reikšmingiausius kultūros ir meno kūrinius, Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurtus per pastaruosius septynerius metus arba už viso gyvenimo indėlį į kultūrą ir meną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų