REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė išteisinamąjį nuosprendį Kauno pareigūnams, kurie anksčiau buvo nuteisti už pareigų neatlikimą, kai buvo išduota pažyma apie Drąsiaus Kedžio dukters tariamą tvirkinimą.

Apeliacinius skundus išnagrinėjęs aukštesnysis teismas nuosprendyje konstatavo, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Egidijus Kuckailis ir Rasa Kairienė nepažeidė teisės aktų, kurių pažeidimu jie kaltinti.

„Teismas taip pat pažymėjo, kad tarp pareigūnų atliktų veiksmų, t. y. pažymos D.Kedžiui išdavimo, ir pasekmių, t. y. vėliau priimtos Kauno miesto apylinkės teismo nutarties uždrausti L.Stankūnaitei matytis su dukra, nėra priežastinio ryšio“, - rašoma teismo pranešime.

Praėjusių metų rugsėjį Panevėžio miesto apylinkės teismas buvo pripažinęs R.Kairienę ir E.Kuckailį kaltais dėl netinkamo savo pareigų atlikimo ir skyręs 4680 litų baudą kiekvienam.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmos instancijos teismo nuosprendį apygardos teismui apskundė abu nuteistieji, nukentėjusioji L.Stankūnaitė, civiliniai atsakovai baudžiamojoje byloje – Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Policijos departamentas.

REKLAMA

Priėmęs išteisinamąjį nuosprendį, teismas paliko L.Stankūnaitės civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo nenagrinėtą.

Bylos dėl tariamos pedofilijos procesas teismuose yra baigtas – velionis Andrius Ūsas yra visiškai išteisintas dėl vaiko tvirkinimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų