REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors iš pradžių masinė „Intel“ procesorių su „Broadwell“ architektūra (14 nm technologinis procesas) masinė gamyba buvo numatyta 2014 m. I ketvirtyje, o jų debiutas rinkoje III ketvirtyje, jų gali tekti palūkėti iki šių metų pabaigos, rašo „DigiTimes“.

REKLAMA
REKLAMA

Faktiškai kompanija „Intel“ nusprendė atidėti „Broadwell“ masinę gamybą, taigi, pagrindinė šių procesorių dalis parduotuvių lentynų nepasieks iki pat 2015 m. I ketvirčio. Šių metu pabaigoje bus vykdomas ribotas U ir Y serijos procesorių tiekimas. Pastarieji pasižymės nedideliu energijos suvartojimo lygiu ir bus daugiausia naudojami nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

REKLAMA

Pagrindinė užsilaikymo priežastis yra visai ne sunkumai įsisavinant 14 nm technologinį procesą, o labai silpna „Haswell“ procesorių paklausa. Vartotojai dabar mažai domisi nešiojamaisiais kompiuteriais, ir tokios tendencijos išliks iki pat metų vidurio. Pardavimų didėjimas galimas tik III ketvirtyje, kai bus sumažintos kainos.

Beje, Lietuvoje nešiojamųjų kompiuterių su „Intel Haswell“ asortimentas yra tikrai kuklus (jau nekalbant apie „ultrabook“ klasės gaminius), o ir jų kainos paprastai yra didesnės, nei modelių su „Ivy Bridge“ procesoriais, kurių mūsų rinkoje dar dabar yra labai daug, net ir tarp akcijose mirgančių modelių. Esant tokiai padėčiai, panašu, kad „Broadwell“ mūsų rinkoje sulauksime net ne 2015 m. pradžioje, o pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų