REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su pirmojo vizito į Lietuvą atvykusia Latvijos Vyriausybės vadove Laimdota Straujuma. Susitikimo metu premjerai aptarė dvišalį bendradarbiavimą, energetikos ir transporto klausimus, kalbėjosi apie euro įvedimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasinaudodamas proga norėčiau dar kartą pasveikinti Latviją įsivedus eurą. Esu tikras, kad Latvijos narystė euro zonoje padrąsins kitas šalis, ir ypač Lietuvą. Labai vertiname Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimą dalijantis euro įvedimo patirtimi“, – kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

REKLAMA

Susitikime taip pat aptartas ir „Rail Baltica“ klausimas, premjeras A. Butkevičius dar kartą pabrėžė Vilniaus įtraukimo į projektą svarbą. „Mes ketiname parengti ekonominio naudingumo studiją, kuria galėsime pasinaudoti sprendžiant, kaip į projektą integruoti Vilnių. Praėjusią savaitę Baltijos ministrų taryboje (BMT) aptarėme „Rail Baltica“ projektą ir sutarėme, kad Vilniaus klausimas nėra kliūtis tolesniam projekto įgyvendinimui. Toliau spręsime techninius klausimus ir rengsime dokumentus Europos Sąjungos finansavimui gauti“, – kalbėjo Lietuvos Vyriausybės vadovas. Latvijos Ministrė Pirmininkė pažymėjo, kad po BMT susitikimo Taline ir toliau aktyviai rengiamasi bendros įmonės kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir Latvijos premjerai taip pat aptarė tolesnio šalių bendradarbiavimo planus, apsvarstė galimybę surengti bendrą vyriausybių posėdį. Susitikime kalbėta apie Baltijos kelio 25-ųjų metinių bei Baltų vienybės dienos minėjimus. „Šiais metais mes švenčiame 25-ąsias Baltijos kelio metines. Labai svarbu, jog mūsų Vyriausybės sutarė įsteigti darbo grupes, kurios organizuos renginius šios istorinės sukakties proga“, – sakė Lietuvos premjeras.

Susitikime Ministras Primininkas A. Butkevičius taip pat palinkėjo sėkmės darbą nesenai pradėjusiai Latvijos Ministrei Pirmininkei bei sakė besitikintis, kad bus tęsiamos glaudaus bendradarbiavimo tradicijos. Lietuvos Vyriausybės vadovas pasveikino premjerę L. Straujumą su Latvijos olimpiečių iškovotais medaliais rogučių trasoje ir palinkėjo kaimyninės šalies sportininkams tolimesnės sėkmės Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse.

Tai naujai išrinktos Latvijos Ministrės Pirmininkės L. Straujumos vizitas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų