REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, jog artėjantys rinkimai į Europos Parlamentą pristatys Lietuvai naująją politikų kartą. Europarlamentaro darbo specifiką išmanančio E. Gentvilo pėdomis seka jo atžala Simonas Gentvilas, o Gabrielius Landsbergis – senelio V. Landsbergio pramintu keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, jog abu jaunieji kandidatai šiuo metu eina patarėjų pareigas. Žemiau pateiktas jų palyginimas teikia vilties, kad Lietuva Europos politiniame gyvenime turės didesnę įtaką. Štai G. Landsbergis su 159 Europos Parlamento nariais galės bendrauti jų gimtąja kalba, o S. Gentvilas – net su 290 narių.

REKLAMA

Kita iškalbinga naujosios politikų kartos ypatybė yra ta, jog abu – Europos piliečiai. G. Landsbergis keletą metų dirbo diplomatu Belgijoje, o S. Gentvilą galima vadinti Europos išugdytu profesionalu tiesiogine prasme: mokyklą baigė Švedijoje, studijavo Norvegijoje ir Austrijoje, dirbo analitiku Danijoje.

Belieka pasidžiaugti, jog į Europos Parlamentą kandidatuoja jauna, europietiška ir kompetentinga karta, galbūt Lietuvos balsą Europoje padarysianti svaresnį.

Informacija surinkta iš kandidatų į Europos Parlamentą socialinių tinklų viešųjų paskyrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų