REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) ketvirtadienį pristatė savo kandidatą į prezidento postą. Elementaru, juo tapo LLRA pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) ketvirtadienį pristatė savo kandidatą į prezidento postą. Elementaru, juo tapo LLRA pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

REKLAMA

„Nesu naujas kandidatas, esu ir anksčiau dalyvavęs prezidento rinkimuose. Viename iš regionų man pavyko laimėti. Iškart po rinkimų manęs paklausė, ar kandidatuosiu kituose rinkimuose. Nustebau išgirdęs tokį klausimą. Tada atsakiau, kad viskas priklausys, kaip seksis šalies vadovui“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

Jo teigimu, šiuo metu Lietuvos žmonės neturi kuo džiaugtis. „Deja, negalime pasidžiaugti pasiektais rezultatais, rinkėjai yra nusivylę, su visais kaimynais susigadinome santykius, todėl vakar priėmiau sprendimą – būsiu kandidatas į prezidento postą“, – sakė LLRA pirmininkas.

Paklaustas, ar pritaria automobilio apmokestinimo idėjai, pretendentas į kandidatus griežtai pasakė, kad yra ir kitų alternatyvų, kuriomis galėti pasinaudoti Vyriausybė. „Nepritariu automobilių apmokestinimui, reikia ieškoti kitų būdų – kovoti su kontrabanda, šešėline ekonomika. Juk nėra prasmės imti pinigų iš vienos žmonių kišenės ir dėti jų į kitą, – pabrėžė V. Tomaševskis. – Mums nereikia skubėti ir įsivesti euro, nes turime stabilią finansinę sistemą. Taip, jį įsivesime, tačiau tai nereiškia, kad tai turime padaryti pirmieji iš dabar euro neturinčių valstybių.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie referendumą dėl žemės nepardavimo užsieniečiams, A. Tomaševskis teigė, kad parašų rinkimo formoje turėjo būti užduoti du klausimai. „Pirmas turėjo būti – ar norite išstoti iš Europos Sąjungos? Antras apie žemės nepardavimą. Manome, kad čia didžiausią klaidą padarė Vyriausioji rinkimų komisija, išduodama formas parašams“, – teigė jis.

REKLAMA

LLRA pretendentas, matyt, nė vieno nenustebino savo šūkiu „Atėjo laikas permainoms“. „Reikia daugiau sąžiningumo gyvenime ir politikoje, norime, kad socialinis teisingumas, kurio dabar visiems labai trūksta, taptų kasdienybe, – kalbėjo A. Tomaševskis. – Šiandien negaliu pristatyti visos savo rinkimų programos, ją galima rasti mano interneto svetainėje.“ Būtent šioje svetainėje pirmiausiai į akis krinta politiko nuotrauka, kuri labai aiškiai nurodo ir į politiko deklaruojamas vertybes – Dievas, tėvynė ir garbė.

Vėliau pretendentas prabilo apie Vilniaus krašto bendruomenę. Politikas tikino, kad LLRA pavyko bendram darbui suvienyti ne tik tautines mažumas. „Suvienijome ir lietuvius. Žmonės mato sąžiningą mūsų darbą“, – sakė pretendentas į kandidatus V. Tomaševskis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų