REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čigonėle, burk burk, arba kiek kainuoja noras panaikinti prakeiksmą

Panašu, kad lietuviškam patiklumui ribų nėra

Vilniuje vakar gautas 1988 m. gimusios vilnietės pareiškimas, kad nuo 2013 m. vasaros iki 2014 m. vasario 12 d. ji nepažįstamai čigonei per keletą kartų atidavė 28 tūkst. litų.

Vilniuje vakar gautas 1988 m. gimusios vilnietės pareiškimas, kad nuo 2013 m. vasaros iki 2014 m. vasario 12 d. ji nepažįstamai čigonei per keletą kartų atidavė 28 tūkst. litų.

REKLAMA

Moteris norėjo, kad čigonė panaikintų prakeiksmą. Pinigus ji perduodavo Vilniuje, Verkių gatvės namo bute.

Įtarus šiuo nusikaltimu buvo sulaikyta 52 metų moteris ir penkeriais metais jaunesnis vyras. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atvejis nėra vienetinis

Ši vilnietės istorija toli gražu nėra unikali. Tiesa, išviliota pinigų suma – gana solidi. Tačiau lietuviai į magijos pinkles yra patekę ir anksčiau. Gal tik sumos ne visada būdavo tokios šokiruojančios.

Pavyzdžiui, 2013 metų rugsėjo pradžioje nuo romų tautybės moters nukentėjo kaunietė. Išmaldos prašiusiai čigonei keletą centų paaukojusi jauna moteris susiviliojo pasiūlymu išsiburti likimą. Tiesa, čigonė kaunietei žadėjo, kad burtai nieko nekainuos.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunai moteriai liepta iš malkos ištraukti kortą ir padėti ją ant turimų pinigų. Vėliau tariamam būrimui prireikė dar daugiau pinigų. Viskas vyko ant šaligatvio. Kai moteris tariamai sužinojo, kas jos laukia ateityje, paprašė grąžinti pinigus, bet atgavo ne visus.

REKLAMA

Tik po kelių akimirkų perskaičiavusi turimus pinigus kaunietė suprato, kad dingo net 400 litų. Bet jos ateitį pranašavusi moteris jau buvo pradingusi.

Prigavo prekybos centre

Dar viena istorija buvo užregistruota prieš porą metų Šiaulių „Akropolyje“. Beveik pusę tūkstančio litų – tiek kainavo būrimo seansas 23-ejų Beržynės kaimo gyventojai.

Policijos pareigūnai patvirtino, kad pinigus už ateities spėjimą iš merginos išviliojo romų tautybės moteris.

Viduryje baltos dienos vienoje iš „Akropolyje” įsikūrusių parduotuvių merginą užkalbino čigonė ir pasiūlė jai paburti. Beržynės kaimo gyventoja nesugebėjo atsispirti pagundai.

REKLAMA
REKLAMA

Romų tautybės moteris per trumpą laiką iš savo aukos sugebėjo išvilioti beveik pusę tūkstančio litų. Mergina tik vėliau susiprato, kad būrimo seansas buvo eilinė čigonės apgavystė, ir kreipėsi pagalbos į teisėtvarkos sergėtojus.

Apgavo euro pasaka

Prisiminus faktą, kad yra nemaža tikimybė, jog 2015 metais Lietuvoje bus įvestas euras, derėtų prisiminti dar vieną sukčiavimo modelį, kuris buvo itin populiarus prieš keletą metų.

Prieš dvejus metus Elektrėnuose į 80-mečio butą, pačiam šeimininkui atidarius duris, užėjo romų tautybės moteris. Ji pasakė, kad greitai bus keičiami litai į eurus ir pinigus reikia deklaruoti, bei apgaulės būdu išviliojo 30 tūkst. litų.

Panašių atvejų, gal tik ne tokiomis stambiomis sumomis, buvo užregistruota ne vienas ir ne du. Atviras klausimas, kaip bus tada, kai iš tikrųjų bus pereinama nuo litų prie eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų