REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota bendrovės, kuri apgaule nesumokėjo 220 tūkst. litų universiteto profesoriams ir docentams, byla, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad konsultacijomis užsiimančios bendrovės direktorė su Vilniaus Gedimino technikos universitetu (VGTU), gavusiu Europos Sąjungos paramą, sudarė sutartį, pagal kurią įsipareigojo parengti studijų programų atnaujinimą.

REKLAMA

Bendra verslo vadybos, įstaigų vadybos bei transporto ekonomikos ir vadybos studijų programų atnaujinimo projekto vertė siekė beveik milijoną litų.

Bendrovė sudarė sutartis su VGTU darbuotojais, parengusiais studijų programų atnaujinimą ir už tai iš universiteto gavo 870 tūkst. litų Europos Sąjungos parmos lėšų. Tačiau 220 tūkst. litų studijų programas atnaujinusiems VGTU darbuotojams nebuvo sumokėta.

Bendrovės direktorė į asmeninę sąskaitą pervedė beveik ketvirtį milijono litų ir kartu su buhaltere buhalterinėje apskaitoje nuslėpė duomenis apie skolas ir neatsiskaitymą su projekto vykdytojais. Be to, bendrovė išvengė už juos sumokėti beveik 40 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio.

Jei bendrovės direktorė ir buhalterė bus pripažintos kaltomis, joms gresia maksimali ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų