REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė Vilnia į Lietuvą plukdytą baltarusiškų cigarečių dėžių „karavaną“. Netoliese sulaikytas ir Vilniaus rajono gyventojas, siejamas su šia kontrabanda.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai, patruliavę ties Vilniaus rajono Užtilčių kaimu, pastebėjo Vilnios upe plaukiančią tarpusavyje surištų ir juoda polietileno plėvele aptrauktų dėžių virtinę.

REKLAMA

Šioje vietoje Vilnios plotis - apie 5 metrus. Ties Užtilčiais upė įteka į Lietuvos teritoriją. Prieš tai Vilnia apie 12 kilometrų eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Už pusšimčio metrų nuo sienos pasieniečiai iš vandens ištraukė 18 cigarečių „Fest“ dėžių. Gamyklinės rūkalų pakuotės buvo sandariai apvyniotos keliais polietileno sluoksniais.

Šie 9 tūkst. pakelių buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Neabejojama, kad krovinys į upę buvo nuleistas Baltarusijos pusėje. Srovės į Lietuvos teritoriją atneštas dėžes kontrabandininkai turėjo ištraukti į krantą ir gabenti į šalies gilumą.

REKLAMA
REKLAMA

Apylinkes Kenos užkardos pasieniečiai pradėjo tikrinti pagalbon pasitelkę Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos kinologus bei Kinologijos skyriaus pareigūnus, kurie tądien šioje vietoje rengė mokymus tarnybiniams keturkojams.

Netrukus kinologai su šunimis miške netoli Užtilčių kaimo sulaikė vyrą, kuris, įtariama, yra susiję su sulaikytu cigarečių kroviniu. Tai neblogai pasieniečiams pažįstamas 30 metų Vilniaus rajono gyventojas. Niekur nedirbantis vyras VSAT pareigūnų yra kelis kartus baustas už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus. Prieš dvejus metus jis buvo įkliuvęs ir Ignalinos rinktinės pasieniečiams, o pastaruoju metu ne savo noru turėjo reikalų su policijos pareigūnais.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Vilniaus rajono gyventoją VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų