REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 15 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame „Bushido KOK World GP 2014“ turnyre susikaus stipriausi pasaulio kovotojai. Vieno vakaro metu aštuoni stipriausi kovotojai svorio kategorijoje iki 71 kg kausis iki vieno vienintelio „KING OF KINGS“ pasaulio čempiono titulo.

REKLAMA
REKLAMA

Čia Lietuvos bušido kovotojų lauks tikras jėgos ir valios išbandymas. „KOK World GP“ stipriausių pasaulio kovotojų aštuntuko gretose kausis ir tvirtas lyderio pozicijas savo – 71 kg svorio kategorijoje pasaulyje užimantis lietuvis Tadas Jonkus.

REKLAMA

Tadas turnyrui ruoštis pradėjo prieš 6 savaites, kai tik sužinojo, kad pateko į aštuntuką. Savo treniruotes lietuvis apibūdina taip: „Pradiniame etape vyksta jėgos treniruotės treniruoklių salėse, „Crossfit“ pratimai. Daug dirbu su svoriais, didinu sprogstamąją jėgą. Toliau vyksta ištvermės treniruotės baseine, miške, prie jūros krosai ant smėlio. Charakterį grūdiname treniruotėmis miške, gryname ore, ekstremaliomis sąlygomis, bei maudynėmis jūroje. Likus 4–3 savaitėm iki turnyro laviname techniką, dirbame daug greičiui didinti ir daug kaunuosi su partneriais ringe. Likus savaitei iki kovų daugiau akcentuojami pratimai „į orą“, tai vadinamoji kova su šešėliu ir darbas su letenomis“.

REKLAMA
REKLAMA

Savo galimybes tapti KOK pasaulio čempionu kovotojas vertina užtikrintai „Manau, kad laimėsiu. Kadangi praeitą kartą Moldavijoje iki čempiono diržo pritrūko labai nedaug (turima omenyje, jog praeito turnyro čempionui nusileido vos keliais taškais), dėl to šį kartą padarysiu viską, kad jis būtų mano, kad jis būtų Lietuvos!“, – teigė T. Jonkus.

Kovoje Tadas labiausiai nemėgsta priešininkų, kurie vengia kovos, eina į susikibimą, kabindamiesi trukdo vykti dinamiškai kovai, kovoja nešvariai. Jis vertina charakterio ir valios stiprybę, draugiškumą, „švarią“ kovą, kai priešininkas gerbia savo oponentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai Tadui įsiminusi kova vyko praeitą pavasarį „Siemens“ arenoje su pasaulio čempionu Bogdanu Stanciu. Tai pasaulinio lygio kovotojas ir ne visi tikėjo lietuvio galimybe laimėti, o ypač nokautu pirmame raunde. Tačiau tai tik dar labiau Tadą paskatino ruoštis kovai, kurioje ir pademonstravo savo triuškinančią smūgių jėgą. Iki šiol brangiausias T. Jonkaus iškovotas titulas – Europos K–1 profesionalų čempiono diržas.

Artėjant turnyrui kovotojui tenka apriboti save, nes turi mesti svorį, todėl laikosi tam tikros specialistų sukurtos dietos: mažina kalorijų skaičių per dieną, mažiau vartoja angliavandenių. Ilgam laikui Tadas pamiršta ir vienintelę savo silpnybę „McDonalds“ restoranus. Be to, sportininkui tenka atsisakyti įvairių vakarėlių, pasibuvimo su draugais. Laikantis griežto režimo vienuoliktą valandą privaloma eiti miegoti, tad nelabai jau kur ir išeisi su draugais.

REKLAMA

Paklaustas, ką jam asmeniškai davė ir tebeduoda šis sportas, Tadas nedvejodamas atsakė, kad gyvenimo džiaugsmą, tikslo siekimą, puikią tiek sportinę, tiek psichologinę būseną. Be to, padėjo išsiugdyti valią, charakterį, savybę niekada nepasiduoti.

Pasiteiravus kaip tikisi užbaigti artėjančio kovo 15 dienos turnyro kovas, jis atsakė: „Kovos baigtis man nėra svarbi – ar tai bus pergalė nokautu ar taškais. Svarbiausia, kad laimėčiau aš, ir kad žiūrovai išvystų įspūdingą renginį, liktų patenkinti“.

Tado siunčiama žinutė savo kovo 15 dienos priešininkams paprasta ir aiški: „Aš šnekėsiu ringe! O prieš kovas šnekėti nemėgstu, aš nesu aktorius, nenoriu vaidinti ar gąsdinti. Dėl to viską pamatysite patys jau greitai „Siemens“ arenoje. Nepraleiskite progos pamatyti puikių, aršių kovų ir ateikite palaikyti lietuvius“.

REKLAMA

Savo sirgaliams Tadas siunčia didžiausius linkėjimus. „Žinokite, kad visas savo pergales skiriu jums ir visada jaučiu jūsų palaikymą. Norėčiau už tai labai padėkoti. Aš kovoju ne vien už save, bet ir už visą Lietuvą. Savo kovomis noriu įrodyti, kad lietuviai stipri tauta! Ačiū jums, man labai svarbus jūsų palaikymas“, – sakė kovotojas.

Daugiau informacijos apie artėjantį turnyrą www.bushido.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų