REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažeikių rajone rastas lede įšalęs negyvas jaunuolis

Įtariama, kad tai gali būti prieš kelis mėnesius dingęs S. Klemenis

Kaip jau rašė balsas.lt, praėjusiųjų metų lapkričio 1-ąją paslaptingomis aplinkybėmis dingo 19-metis Simonas Klemenis. Į jaunuolio paieškas buvo mestos didžiulės pajėgos, tačiau ir specialiųjų tarnybų pareigūnų, ir ekstrasensų pastangos surasti jaunuolį buvo bevaisės.  

REKLAMA
REKLAMA

Tik šiandien itin liūdna žinia pasiekė Sedos miestelį. Buvo rastas į ledą įšalęs kaip spėjama dingusio S. Klemenio kūnas. Vaikiną aptiko pasivaikščioti išėję žmonės, jie iškvietė policijos pareigūnus. Į ledą įšalusiam jaunuoliui vaduoti buvo pasitelkta ugniagesių komanda.

REKLAMA

Kaip rašo delfi.lt, rastas jaunuolis turėjo S. Klemenio dokumentus, vairuotojo pažymėjimą, vilkėjo jo drabužius. Mirusiojo tapatybei nustatyti bus atliekamas tyrimas. Kol kas neaišku ir kaip vaikinas atsidūrė vandenyje.  

Dingo po klasės draugų susitikimo

Devyniolikmetis Simonas Klemenis dingo Sedoje 2013 m. lapkričio 1-ąją, po klasės draugų susitikimo. Jį į miestelį iš Renavo susitikti su bendraklasiais atvežė tėvas, tuomet apie pusę devynių vakaro jis paskutinį kartą ir matė sūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Dvylika buvusių klasės draugų prie parduotuvės „Aibė“ susirinko vėlų penktadienio vakarą, apie devintą valandą. Po to visi nuėjo į šventės vietą – į vieną iš miestelio sodybų. Ten Simonas prabuvęs iki trečios valandos nakties, po to su dar keliais draugais vėl atėjęs prie minėtos parduotuvės ir po valandos susiruošęs namo pėsčiomis, nes buvo be automobilio.

Sedą, kur vyko klasės draugų susitikimas, ir Renavo kaimą, kur gyveno Simonas, skiria apie septyni kilometrai.

Pradėjo paieškas

Nesulaukę grįžtančio Simono ir negalėdami jam prisiskambinti, nes mobilusis telefonas buvo išjungtas, tėvai patys pradėjo ieškoti dingusio jaunuolio bei kreipėsi į policiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekančią dieną, sekmadienį, į paiešką įsijungė Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai, ugniagesiai ir vietos bendruomenė. Mažeikiškiai ugniagesiai gelbėtojai sekmadienį išžvalgė Sedos ežerą bei Varduvos upę miestelio apylinkėse, tačiau jų pastangos buvo bevaisės.

Tą pačią dieną Simono ieškojo ir policijos pareigūnai su tarnybiniu šunimi Attilu, jiems talkino miestelio bendruomenė, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, tačiau paieškos rezultatų ir šįkart nedavė. Tokiu pat pajėgumu paieškos buvo tęsiamos ir pirmadienį iki pat sutemų.

REKLAMA

Kreipėsi į ekstrasensus

Kas įvyko tą lemtingą naktį iš penktadienio į šeštadienį, aiškinosi policijos pareigūnai. Jie jau apklausė susitikimo dalyvius, tačiau kol vyko ikiteisminis tyrimas, detales komentuoti buvo atsisakyta.

Su žiniasklaida bendrauti nepanoro ir Simono artimieji, jie sako, kad jiems brangi kiekviena paieškų minutė.

Griebdamiesi bet kokios galimybės, kuri padėtų kuo greičiau rasti jaunuolį, tėvai kreipėsi ir į ekstrasensę. Ji teigė, kad vaikinas vis dar gyvas, sumušta galva jis esą paliktas apleistuose pastatuose. Paieškose dalyvavę žmonės aplankė ir moters nurodytas vietas, tačiau nieko nerado. Pareigūnai taip pat bandė ieškoti dingusiojo pagal jo mobiliojo telefono galbūt skleidžiamus signalus, tačiau ir tai nedavė jokių rezultatų.

REKLAMA

Išsiskyrė draugiškai

Pirmadienio rytą „Santarvei“ nuvykus į Sedos miestelio centrą, prie parduotuvės „Aibė“ rinkosi žmonės ir specialiųjų tarnybų pareigūnai. Buvo tęsiama jaunuolio paieška.

Žiniasklaidai vietos gyventojai prisipažino esantys sukrėsti šio įvykio. Daugelis pašnekovų teigė negalintys patikėti, kad toks jaunuolis kaip Simonas galėjo imti ir pradingti tarsi skradžiai žemę. Niekas neskubėjo kaltinti klasės susitikime dalyvavusių jaunuolių, esą jie išsiskyrę draugiškai.

Kad jaunuoliai išsiskirstė draugiškai nusiteikę, galima spręsti ir iš pirminės pareigūnų turimos informacijos. Apie tai byloja prie parduotuvės įrengtų kamerų vaizdai.

Tarp susirinkusiųjų buvo manančių, kad Simoną galėjo partrenkti automobilis, o vėliau, norint paslėpti įkalčius, kūnas galbūt buvo paskandintas arba išvežtas į kitą rajoną ir kur nors miške užkastas. Nemaža dalis ieškančiųjų tikėjo, kad renaviškis vis dar gyvas, nors gal ir sužeistas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų