REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kada vaikas pasirengęs likti su aukle – klausimas, ties kuriuo tiek psichologai, tiek pačios mamos nenustoja sukę galvas ir... deja, vienareikšmio atsakymo vis dar nesurado. O ar pati mama, t.y. tu, jau pasirengusi patikėti savo mažylį bent dalį dienos kitam žmogui?

REKLAMA
REKLAMA

1. Kuris teiginys geriausiai apibūdintų tavo gyvenimą iki vaiko gimimo?

A. Jaukiausias savaitgalis – namuose, iki soties vartantis lovoje, paskui ruošiant skanius pietus, o vakare laukiant į svečius ateinančių bičiulių (1) B. Mano grafikas tiesiog perkrautas, valandų tikslumu suplanuotas net tas vienintelis savaitgalis, kuris turėjo būti laisvas (3) C. Vakarėliai su draugėmis – puiku, bet kartkartėmis sveika nulėkti ir į pasimatymą (2)

REKLAMA

2. Kol tavo mažylis miega, tu dažniausiai:

A. Tvarkaisi namus, pasitikrini elektroninį paštą, paplepi su drauge, kartkartėmis vis pasižiūrėdama, kaip sekasi mažajam snaudaliui (2)\ B. Pasiimi mėgstamą knygą ar žurnalą ir sėdi šalia savo aukselio (1) C. Nesijaudindama tvarkai savo reikalus nė neužsukdama į vaiko kambarį – tegul sau ramiai miega, o kai pabus – tikrai tave „pasišauks“ (3)

3. Kai mažylį ant rankų paima kitas artimas žmogus – vyras ar kuris nors iš senelių, - tu:

A. Pamokai, kaip teisingai laikyti, o pati tuo tarpu draugiškai laikai mažylį už rankos – juk jam drąsiau, kai tu šalia (2) B. Akies krašteliu stebi, kaip jaučiasi vaikas, bet nesikiši (3) C. Mandagiai paprašai atiduoti vaiką tau arba pastatyti ant žemės (paguldyti į lovytę) (1)

REKLAMA
REKLAMA

4. Pabūti vieniems, be vaikų, tau reiškia:

A. Užmigdžius vaikus dviese su sutuoktiniu pavakarieniauti namuose, netrukdomai pažiūrėti televizorių – juk tai tarsi naktiniai pasimatymai, tiesa? (1) B. Keletą kartų per mėnesį palikti kam nors prižiūrėti vaikus ir praleisti šiek tiek laiko su draugais (3) C. Nueiti į privalomą vyro darbovietės organizuojamą Kalėdų vakarėlį bei ištrūkti į geriausios draugės vestuves (2)

5. Ar dažnai svajoji, ką galėtum nuveikti, jei galėtum vaiką bent trumpam palikti prižiūrėti kam nors kitam?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Kartais (2) B. Retai (1) C. Dažnai (3)

6. Į svečius užsuko mylima tetulė ir užsižaidė su tavo mažyli. Tu:

A. Suuodusi laisvą minutėlę skubi pasidaryti manikiūrą arba užsiplikiusi kavos atsiverti knygą (3) B. Skubi suplauti indus ir nuskusti bulves pietums, kartkartėmis vis užsukdama į kambarį pasižiūrėti, ką veikia vaikas ir tetulė (2) C. Prisijungi prie jų žaidimo (1)

7. Daugelį mamų paliekant vaiką ir išeinant be jo bent šiek tiek graužia sąžinė. Ką pavadintum „pateisinama priežastimi“, kad išeitum be tokios graužaties?

REKLAMA

A. Būtiną apsilankymą darbe, kai nuėjusi padarai tik tai, kas būtina, ir iškart mauni namo (1) B. Valandėlės pasisėdėjimą kavinukėje su seniai matyta drauge – juk tau taip pat būtina pailsėti nuo namų! (2) C. Tavęs negraužtų sąžinė nė vienu iš šių atvejų (3)

8. Kai pagalvoji apie grįžimą į darbą, tu:

A. Esi kupina naujų idėjų, ko norėtum imtis ir ką galėtum padaryti (3) B. Suki galvą, kaip čia geriau suderinus dienotvarkę, kad spėtum ir darbo valandas išbūti, ir su vaiku pažaisti, ir į parduotuvę nulėkti (2) C. Tau atrodo, kad būsi visiškai atsilikusi nuo darbo reikalų ir... gal geriau pasiieškoti kito darbo? (1)

REKLAMA

Teliko suskaičiuoti taškus...

8-12 Geroji namų fėja

Dabar – tikrai ne pats tinkamiausias metas palikti savo brangiausią turtą auklei, močiutei ar darželiui. Namai – kaip tik ta vieta, kur norėtum ir turėtum būti. Jautiesi reikalinga savo mažyliui ir esi tikra, kad juo niekas taip gerai nepasirūpins, kaip tu pati. Tiesa, labai tikėtina, kad esi pernelyg įsitempusi ir prisiimi per daug atsakomybės. Tiek tau, tiek sparčiai augančiam mažyliui bus geriau, jei po truputėlį mokysitės pabūti vienas be kito. Pradėk nuo smulkių pareigų perskirstymo kitiems šeimos nariams, pabandyk palikti mažylį prižiūrėti kitam žmogui net jei neturi būtinų reikalų: tegul su mylimu anūku pažaidžia seneliai kol tu nulėksi į parduotuvę nupirkti pieno, kol apsilankysi pas manikiūrininkę ar kirpėją. Ir tik tada, kai drąsiai galėsi išeiti bent 3-4 valandoms visai nesibaimindama, kad močiutė ar tavo giminaitė nesugebės vaikui pašildyti pienuko – ateis metas pagalvoti ir apie kitokį, nebe namų šeimininkės gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13-19 Tobula mama

Kad ir kas benutiktų, tu išlieki visų pirma – mama, ir tik paskui – žmona, darbuotoja ar drauge. Iš paskutiniųjų stengiesi suderinti ir vaiko priežiūrą, ir savo socialinį gyvenimą. Moki kūrybingai išsisukti iš padėties, stengiesi išnaudoti kiekvieną laisvą minutę. Tavo siekiamybė – kad ir vilkas būtų sotus (t.y. mažasis džiaugsmas prižiūrėtas), ir avis sveika (avies vaidmenyje – visas kitas tavo gyvenimas, kuris nėra tiesiogiai susijęs su mažyliu). Tačiau tikriausiai jau spėjai įsitikinti, kad tai padaryti kartais būna beprotiškai sunku. Nors dažniausiai tau tai pavyksta. Jei išties nori grįžti į darbą – tikrai jau esi pasirengusi patikėti savo vaiką auklei arba vesti į darželį. Tu puikiai su viskuo susitvarkysi, tad sėkmės!

REKLAMA

20-24 Veiklos moteris

Tu dar namuose? Ko gero, arba niekaip nerandi idealios auklės, arba vis dar renkiesi iš 10 darbo pasiūlymų. Esi veiklos žmogus, todėl namuose su vaikučiu tegali išbūti trumpą laiką. Tarp 4 sienų greitai pradedi dusti. Jei kol kas tavo šeimyninės aplinkybės susiklostė taip, kad į darbą grįžti negali, tau išties vertėtų pasidomėti kokia nors veikla namuose, atrasti laiko savo hobiui. Tačiau neabejotina, kad vos pasitaikius progai lėksi tiesiai į darbą, palikusi vaiką patikimos ir geros auklės globai. Ar tu dėl to prastesnė mama? Anaiptol! Tiesiog turėdama gyvenimą ne tik namuose, bet ir už jų, jausiesi laiminga ir patenkinusi visus savo poreikius. O tam, kad mažylis būtų laimingas, svarbiausia – laiminga mama!

Sudarė Ieva Baltrušaitytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų