REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valentino diena – jau visai čia pat, o aplink pilna žmonių, ieškančių tobulos dovanos ar kito būdo, kaip nustebinti savo antrąją pusę.

Valentino diena – jau visai čia pat, o aplink pilna žmonių, ieškančių tobulos dovanos ar kito būdo, kaip nustebinti savo antrąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gėlės, saldainiai ir vakarienė dviem – tai jau klasika, o ką manote apie romantišką elektroninę žinutę?

REKLAMA

„Pew tyrimų centras“ nusprendė išsiaiškinti, kokią įtaką porų santykiams JAV daro naujosios technologijos? Apskritai Velentino diena su meile ir romantika asocijuojasi net 66 proc. suaugusių amerikiečių – nesvarbu, susituokusių ar ne.

O štai naujosios technologijos daugeliui porų parodo jų tarpusavio pasitikėjimo lygį: net 67 proc. apklausos dalyvių teigė internete besinaudojantys tais pačiais prisijungimais ir vienas kito slaptažodžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Poros, kurių santykiai tęsiasi daugiau kaip dešimt metų, dažnai turi ir bendrą elektroninio pašto dėžutę – 38 proc. apklaustųjų. Tarp porų, kurių santykiai trunka 5 metus ar trumpiau, į šį klausimą teigiamai atsakė tik 10 proc.

Be to, 14 proc. „vyresnių“ porų naudojasi ir bendromis socialinių tinklų paskyromis. Tarp trumpiau draugaujančių porelių tokių atsirado 8 procentai.

Technologijos ne tik palengvina gyvenimą, bet ir sudaro puikias sąlygas tikram tinginiavimui – ketvirtis apklaustųjų prisipažino siuntę telefono žinutę savo antrajai pusei, kai jie abu buvo tuose pačiuose namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet kai po barnio savo antrosios pusės net nesinori matyti akyse, telefonas ir kompiuteris gali tapti puikiomis priemonėmis išsiaiškinti santykius „per atstumą“. 9 proc. apklaustųjų po konflikto yra susitaikę, bendraudami internetu ar siųsdami SMS žinutes.

Visgi siuntinėjant žinutes labiausiai „smaginasi“ jaunimas: net 44 proc. 18–24 metų apklaustųjų prisipažino gavę erotinio pobūdžio žinučių. Kiek vyresni, 25–34 metų apklaustieji, šiek tiek dažniau patys siunčia, nei gauna tokias žinutes.

Apskritai „sextingu“ (iš angl. Sex – seksas ir Text – žinutė) vadinamas reiškinys populiarėja visose amžiaus grupėse. Tyrėjai tai sieja su išmaniųjų telefonų paplitimu – naudojantis šiais įrenginiais, siųsti paveiksliukus ir nuotraukas tapo žymiai paprasčiau.

Galiausiai daugiau nei penktadalis – net 21 proc. apklaustųjų teigė pasijutę artimesni savo partneriui dėl to, ką perskaitė internete ar telefono žinutėje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų