REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atliekų rūšiuotojų darbas – šiurpus ir pavojingas

Inga Smalskienė

J.Janonio gatvėje esančios atliekų tvarkymo bendrovės „Antraža“ darbuotojai iš miesto atvežtose atliekose, surinktose iš daugiabučių gyventojų, rado artilerijos sviedinį. Įmonės administracija apie tai tuoj pat pranešė policijai, buvo informuotos kitos specialiosios tarnybos, bendrovė laikinai nutraukė darbą. Atvykę kariškiai pavojingą radinį išsivežė.

REKLAMA
REKLAMA

Ginklus ir jų liekanas meta į konteinerius

„Antražos“ direktoriaus Vaclovo Lauciaus teigimu, tai ne pirmas atvejis, kai atliekų rūšiuotojai aptinka pavojingų radinių. Pernai rudenį jie rado granatą be žiedo. Tada darbas įmonėje buvo nutrauktas ilgesniam laikui, nes buvo iškviesti „Aro“ pareigūnai.

REKLAMA

Atliekų rūšiuotojai yra radę nemažai šovinių, šautuvų, pistoletų ir visa tai perdavė policijai.

„Žmonės tokius daiktus meta tiesiog į atliekų konteinerius ir nesusimąsto apie jų keliamą pavojų aplinkiniams“, – kalbėjo „Antražos“ vadovas.

Atliekas rūšiuojantys darbininkai šiukšlių krūvose kartais aptinka ir vertingų radinių: pinigų, auksinių papuošalų. Juos gyventojai išmeta netyčia.

Tarp šiukšlių pasitaiko ir gyventojų piniginių su asmens dokumentais. Manoma, kad jas, iškraustę pinigus, į konteinerius išmeta vagys ir plėšikai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pinigines su dokumentais jų savininkams grąžinantiems atliekų rūšiuotojams kartais tenka išklausyti pretenzijų dėl dingusių banknotų.

Rado žmogaus kojos dalį

Bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“ į „Antražą“ atveža maždaug ketvirtadalį visų iš gyventojų surenkamų atliekų, kitos keliauja į Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centrą (PRATC).

Į „Antražą“ atvykę kariškai išsivežė artilerijos sviedinį.Jo direktorius Arturas Grucė tvirtina, kad jau keleri metai, kai rūšiuojant atliekas nerandama ginklų, šovinių, ar sprogmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ir ačiū Dievui, nes tokie dalykai gali prišaukti nelaimę“, – sakė jis.

PRATC vadovas, paklaustas, ar darbininkai šiukšlėse aptinka pinigų, papuošalų ir kitų per nepasižiūrėjimą išmestų vertingų daiktų, teigė tokios informacijos neturintis.

Tiesa, nuo šių metų PRATC atliekos neberūšiuojamos, visi šeši rūšiuotojai atleisti.

Pasak A. Grucės, nutraukti atliekų rūšiavimą ir atsisakyti darbininkų paslaugų teko dėl pradedamo įgyvendinti investicinio projekto – sąvartyne bus įrengti komunalinių atliekų mechaninio rūšiavimo ir biologinių atliekų apdorojimo įrenginiai.

Direktoriaus teigimu, kol vyks priestato statybos ir kiti darbai, rūšiuoti atliekas nebus galimybių. Visos į sąvartyną patenkančios šiukšlės bus verčiamos į bendrą kaupą. Statybos ir linijos įdiegimo darbus planuojama baigti iki 2015 metų rugsėjo mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų