REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internete plintantis prisigėrimo virusas – „NekNominate“ iššūkis – jau peržengė pavojingą ribą. Nauja socialinių tinklų manija nusinešė mažiausiai 4 gyvybes.

Internete plintantis prisigėrimo virusas – „NekNominate“ iššūkis – jau peržengė pavojingą ribą. Nauja socialinių tinklų manija nusinešė mažiausiai 4 gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„NekNominate“ esmė – kuo greičiau, kuo labiau ir kuo originaliau prisigerti ir, tai nufilmavus, vaizdo įrašą paskelbti internete. Tai padaręs žmogus meta iššūkį savo draugams, o šie turi per 24 valandas jį „pranokti“.

REKLAMA

Praeitą savaitę vykdydami iššūkį mirė du jauni vyrai Airijoje, o savaitgalį gyvybių neteko ir du britai.

20-metis Isaacas Richardsonas vienu mauku į gerklę susivertė vyno, viskio, degtinės ir alaus mišinį – ir po dviejų minučių prarado sąmonę. Ankstų sekmadienio rytą jis mirė ligoninėje. Draugai pasakojo, kad vaikinas jiems sakė norėjęs „pralenkti“ visus kitus.

Sekmadienį taip pat mirė ir 29 metų Stephenas Brookes’as iš Kardifo. Priėmęs iššūkį, vyras išmaukė daugiau nei pusę litro degtinės. Jo bičiuliai pasakojo, kad Stephenas ir anksčiau mėgo varžytis gerdamas alkoholį, o jo mėgstama frazė buvo „Nori palenktyniaut?“ – rašo Dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Tragiškos pasekmės paskatino mirusiųjų artimuosius socialiniame tinkle „Facebook“ sukurti grupę „Ban NekNominate“ (liet. „Uždrausti NekNominate“). Būtent šiame socialiniame tinkle iššūkį įvykdę nutrūktgalviai dažnai paskelbia apie metamą iššūkį savo draugams.

Ši grupė jau sulaukė daugiau kaip 24 tūkst. žmonių palaikymo, tačiau „Facebook“ neskuba visiškai uždrausti „NekNominate“. Socialinis tinklas nustojo rodyti „NekNominate“ grupių reklamas ir sustabdė suasmenintas reklamas, susijusias su „NekNominate“, bet tarp vaizdo įrašų vis dar rodomi pasiūlymai su „NekNominate“. „Facebook“ atstovas paaiškino, kad socialiniame tinkle kai kurių narių elgesys, kuris kitiems gali pasirodyti įžeidžiantis ar nepriimtinas, „nebūtinai visada prieštarauja mūsų taisyklėms.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laimė, ne visi „NekNominate“ iššūkiai baigiasi taip tragiškai, bet daugelio šio žaidimo dalyvių veiksmai vis tiek labai pavojingi ir sunkiai suvokiami sveiku protu.

Štai perspektyvus britų triatlonininkas Rossas Fawcettas, bandydamas išgerti butelį alaus važiuodamas dviračiu, paleido vairą ir vertėsi ant asfalto.

O 19-metė Rebecca Dagley pasiekė naują „lygį“ – vidury prekybos centro nusimetusi lietpaltį ir čia pat, stovėdama tik su vienais apatiniais, išlenkė skardinę alaus.

Įdomu, ar šie jaunuoliai, prieš priimdami iššūkį, pagalvojo apie galimas pasekmes savo ateities karjerai?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų