REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marius Grinbergas, specialiai iš Sočio

„Tai dar ne viskas. Manau, kad bus dar geriau“, - po finišo olimpinėse persekiojimo lenktynėse žadėjo 40-ąją vietą užėmęs biatlonininkas Tomas Kaukėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Trys netaiklūs šūviai neleido Tomui Kaukėnui sukurti sensacijos. Sočio olimpinių žaidynių biatlono 12,5 km persekiojimo lenktynėse 48-tas startavęs 23 metų lietuvis palypėjo aštuoniais laipteliais ir užėmė 40-ąją vietą.

REKLAMA

Nors ir prašovęs pirmoje ugnies linijoje, prieš ketvirtą šūvių seriją Lietuvos sportininkas buvo pakilęs net į 32-ąją vietą. Tačiau nuovargis ir jaudulys sudrebino ranką – netaiklūs buvo dar du šūviai, neleidę išsaugoti daug aukštesnės pozicijos.

Persekiojimo lenktynes T.Kaukėnas pradėjo 48-tas – tokią vietą jis užėmė užvakar 10 km sprinte. Į trasą lietuvis iššliuožė praėjus 1 min. 53 sek. nuo sprinto čempiono norvego Oles Einaro Bjoerndaleno starto.

REKLAMA
REKLAMA

12,5 km distanciją olimpinių žaidynių debiutantas iš Lietuvos įveikė per 36 min. 49,8 sek. Jis 3 min. 1,2 sek. atsiliko nuo auksą iškovojusios Prancūzijos biatlono superžvaigždės Martino Fourcade‘o, kuris sprinte buvo šeštas. Ant sidabrinio garbės pakylos laiptelio atsistojo vos aštuntas printe buvęs čekas Ondrejus Moravecas (atsiliko 14,1 sek.), bronzą laimėjo iš 14-osios pozicijos pakilęs prancūzas Jenas Guillaume‘as Beatrix (24,2 sek.). Iš trijų prizininkų po kartą prašovė tik abu prancūzai, o čekas šaudė be klaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprinto čempionas O.E.Bjoerndalenas nepataikė trijų šūvių liko ketvirtas (24,9 sek.).

Prieš olimpines žaidynes T.Kaukėnui iškelta užduotis Sočyje užimti nuo 30 iki 40 vietos.

Rytoj 10 km persekiojimo lenktynėse startuos Diana Rasimovičiūtė. T. Kaukėnas pasirodymą olimpinėse žaidynėse baigs vasario 13-ąją 20 km asmeninėse lenktynėse.

Aštuonios vietos – daug ar mažai?

Nedaug. Galima buvo daugiau. Bet gerai, kad pakilau, o ne nukritau. Tas džiugina.

Kas lėmė, kad ketvirtame šaudyme dukart prašovei?

Jau jautėsi nuovargis, kai važiavau į kalną, prasidėjo raumenų traukuliai. Taip pat buvo ir psichologinė įtampa. Žinojau, kad jei gerai šaudysiu, pakilsiu tikrai aukštai. Tai irgi neleido man atsipalaiduoti, šaudydamas įsitempiau ir nepavyko ramiai šaudyti.

REKLAMA

Tai buvo jau antras tavo pasirodymas olimpiadoje. Gal prieš startą jau mažiau jaudinaisi?

Jaudulio jau nebebuvo. Šiandien jaučiausi kaip prieš eilinį startą pasaulio taurės etape. Po sprinto jau žinojau savo galimybes, labiau pasitikėjau savimi. Bet trasoje prieš paskutinį šaudymą jau atsirado jaudulys.

Liko jėgų 20 km lenktynėms?

Šiandien jėgų nėra. Bet iki lenktynių – dar dvi dienos poilsio, tai atsigausiu ir pasiruošiu. Manau, bus dar geriau, nes šiek tiek pavėlavome su geriausios fizinės formos pasiekimu. Bet šiandien jau važiavau geriau, jau esu netoli geriausios formos.

REKLAMA

Ar prieš šios dienos startą galvojai, kelintą vietą gali užimti?

Apie vietą negalvojau. Stengiuosi kovoti su savimi, ne su varžovais, nes jei pradedi kovoti su varžovais, visąlaik nepasiseka. Visąlaik stengiuosi kiekvieną dieną pasirodyti geriau, nei ankstesnę. Jei būčiau buvęs 47-tas, sakyčiau, kad gerai, nes nenukritau.

Iš Lietuvos jauti palaikymą, ar sulaukei kritikos po sprinto?

Nesulaukiau nei vieno neigiamo komentaro. Visi labai palaiko ir džiaugiasi. Rašo, skambino draugai, pažįstami, vos kartą sutikti žmonės ir net išvis nepažįstami. Kol kas olimpiada gera.

Dabar vėl eisi paslidinėti. Kam to reikia, juk jėgų nebėra?

Sldiinėjant šiek tiek pagerėja kraujotaka, pašalinamos pieno rūgštys. Iškart po krūviu gult į lovą nėra gerai. Po to pavalgysiu ir eisiu ilsėtis. Internete panaršysiu. Manau, bus sveikinimų, be to, reikia susisiekti su šeima, pasidžiaugti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų