REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pripratęs vengti tiesaus atsakymo Apple vadovas Tim Cook netikėtai buvo gana atviras, su leidinio The Wall Street Journal žurnalistais apie galimą kompanijos akcijų išpirkimą už $14 mlrd. Tim Cook palietė nemažai įdomių klausimų, ir nors sensacingų pareiškimų nebuvo, tačiau žurnalistai išgirdo nemažai svarbių pasisakymų.

REKLAMA
REKLAMA

Tim Cook pareiškė, jog kompanijos pajamų augimo sulėtėjimas nėra kritinis dalykas. Apple vadovas mano, kad išmaniųjų telefonų segmentas dar pakankamai didelis, kad būtų didėjančių pajamų šaltiniu.

REKLAMA

Tim Cook norėtųsi pervilioti daugiafunkcinių telefonų ir išmaniųjų telefonų vartotojus, kurie savo mobilų įrenginį naudoja „tik paskambinimui“. Savo nuosavą produkciją Apple vykdomasis direktorius išskiria į trečią kategoriją – „tikri išmanieji telefonai“. Be to, būtent iPhone leidžia kompanijai pritraukti naujų vartotojų besivystančiose šalyse.

Apple ketina pasiūlyti ir naujų produktų kategorijų. Pasakoti apie juos anksčiau laiko Tim Cook neketina, tačiau žurnalistus tikino, kad darbai šia kryptimi jau vyksta. Apple galva mano, jog kai šie produktai pasirodys, nė vienas logiškai mąstantis žmogus negalės ginčytis, kad šie priklauso naujai kategorijai.

REKLAMA
REKLAMA

Tim Cook paaiškino, kad neatmeta galimybės, jog ateityje pasirodys iPhone su didesnės įstrižainės ekranu. Būtent ekraną Apple vadovas vadina „langu į programinę įrangą“, todėl šiam žingsniui kompanija ruošiasi labai atsakingai. Kol nebus išspręsti visi klausimai, susiję su raiška, patikimumu ir darbo patogumu, iPhone su didesniu nei 4“ ekranu gamintojas tikrai neišleis.

Taip pat Apple vykdomasis direktorius tvirtina, kad Apple nebijo išleisti milijardus dolerių kitų kompanijų ir verslų įsigijimui. Aišku, jei to kritiškai nereikia, kompanija veltui neišlaidaus.

Tim Cook pripažino, kad Google apsisprendimas parduoti Motorola Mobility buvo protingas žingsnis – ne kiekviena kompanija gali sėkmingai apjungti „geležį“ ir programinę įrangą, kaip tai daro Apple. Kartu kompanijos vadovas nesibaimina, kad Apple taps nišiniu dalyviu išmaniųjų telefonų segmente, kaip tai nutiko su Mac kompiuteriais – iOS įrenginiai turi galingą pamatą gausybės populiarių aplikacijų pavidalu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų