REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Kauno klinikose nuo meningokokinės infekcijos mirė vienerių metų trijų mėnesių mergaitė.

„Atvyko į skyrių iš penktadienio į šeštadienį. Penktadienio rytą sukarščiavo, visą dieną jautėsi gerai, o vėlai vakare tėvai pastebėjo bėrimus kūnelyje. Pagalba buvo suteikta Jonavos ligoninėje, po to mūsų reanimobiliu pervežta pas mus, tačiau gyvybės išgelbėti nepavyko“, – BNS pirmadienį sakė ligoninės Vaikų ligų klinikos Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas Vaidotas Gurskis. Mergaitė mirė apie 11 valandą.

„Visa bėda, kad diagnozavus ligą gydymas dažniausiai nepadeda – tokia baisi yra ši infekcija“, – apie ligą kalbėjo medikas.

Meningokokinė infekcija – ūminė bakterinė infekcija, pasireiškianti skirtingomis ligos formomis. Didžiausias sergamumas žiemą ir pavasarį. Infekcija plinta oro-lašeliniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

Meningokokas yra labai neatsparus. Greitai žūva nuo išdžiūvimo, šalčio ir aukštesnės temperatūros, todėl infekcija neplinta per aplinkos daiktus. Ligonis, pradėjus gydymą antibakteriniais preparatais, po 24 val. tampa nepavojingas – neplatina sukėlėjo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų