REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors įsimylėjimas – lyg ir suaugusiųjų privilegija, tikriausiai beveik visi esame patyrę, jog pirmoji meilė (kas pasakys, kad netikra?!) paprastai aplanko dar besikapstant smėlio dėžėje. Taigi ir Valentino diena – šventė ne tik suaugusiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

O kad mažiesiems Valentinams ir Valentinoms šventė būtų išties smagi, pasiūlykite jiems keletą įdomių valentiniškų žaidimų!

REKLAMA

Paimk širdelę

Vaikai susėda ratu, vidury – dubuo, kuriame sudėti širdelės formos saldainiai arba įvairios mielos mažutės Valentino dienos smulkmenėlės.

Kiekvienam vaikui duokite po 2 kiniškus pagaliukus, naudojamus valgymui. Užduotis – per nustatytą laiką, naudojantis tik šiais pagaliukais, iš dubens išsitraukti kuo daugiau prizų (pagaliukai laikomi viena ranka!).

Priklausomai nuo vaikų amžiaus, žaidimui skirkite 2-5 minutes (nustatykite laikmantį ar žadintuvą arba įjunkite atitinkamos trukmės muziką). Kuo mažesni žaidėjai – tuo ilgiau jie „žvejos“ suvenyrus.

REKLAMA
REKLAMA

Neišskiriamos poros

Tai – žodžių žaidimas, tad jokios papildomos atributikios jam neprireiks. Žaidimo užduotis – pritaikyti porą žodžiui. Pavyzdžiui, jei vienas žaidėjas pasako „Gražuolė ir...“, kitas turėtų pridėti: „...Pabaisa“. Taip suporuoti galima ne tik pasakų ar legendinius įsimylėjėlius, tokius, kaip Romeo ir Džiuljeta ar Tarzanas ir Džeinė, bet ir duoną ir sviestą, peilį ir šakutę, žirnį ir pupą.

Vyresnieji vaikai ar suaugusieji poras minti gali paeiliui: atsakęs į jam užduotą klausimą žaidėjas pats užmena porą kitam. Jei žaidžia visai maži vaikai, tegul žaidimui vadovauja ir poras užmena vedantysis – vyresnysis brolis ar sesė, tėtis, mama. Nepamirškite prizų patiems sumaniausiesiems!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Širdelių medžioklė

Atėjusiems šventės dalyviams išdalinkite po širdelę, ant jos kiekvienas užrašo savo vardą. Šventės metu kiekvienas vaikas tegul nepastebimai paslepia savo širdelę (užduoties įdomumas – tame, kad vykstant šventei reikės pasistengti paslėpti širdelę taip, kad kiti dalyviai to nepastebėtų).

Kai visi jau būna širdeles suslėpę, duokite ženklą ieškoti vieniems kitų širdelių (savos pasiimti negalima). Laimi žaidėjas, kuris suras daugiausia žaidėjų paslėptų širdelių, o kad savininkai jas atgautų, turės atsilyginti radusiajam pasakydami jam po 10 komplimentų.

REKLAMA

Pagauk šypseną

Žaidėjams draudžiama šypsotis, nors juoko tikrai bus! Žaidėjai susėda ratu taip, kad gerai matytų vieni kitus. Vienas išrenkamas į vidurį. Visiems sėdintiesiems ratu šypsotis draudžiama. Tik vidurinysis šypsosi kaip galėdamas plačiau.

Tada (dėmesio – prireiks pantomimos talento!) perbraukia delnu savo lūpas taip, tarsi nuimtų šypseną, sugniaužia ją delne ir „meta“ kuriam nors iš žaidėjų. Šis privalo rankomis „pagauti“ šypseną ir „užsidėti“ ją ant savo veido. Pasišypsojęs kol suskaičiuos iki 10 jis taip pat, kaip ir viduryje esantis žaidėjas, šypseną „nusiima“ ir „meta“ atgal.

REKLAMA

Kitų žaidėjų užduotis – šiukštu nenusijuokti ir net nenusišypsoti. O štai besišypsantieji gali raityti kuo įmantresnes grimasas juokindami kitus. Kuris pirmasis prasijuoks – pasikeičia su viduryje esančiuoju vietomis. Taip pat į vidurį eina žaidėjas, kuris nesuskumba „pagauti“ jam mestos šypsenos.

Parengė Laura B.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų