REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Karolina Drigotaitė, LRT.lt

nantys choristai šeštadienį savo dainas skyrė Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. LRT didžiojoje studijoje vykusiame filmavime skambėjo gražiausi lietuviški kūriniai.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija ir toliau vertina choristų pasirodymus, žiūrovai savo simpatijas parodyti galės tik finale. Komisijos gretose šį kartą: Vytautas Landsbergis, Eglė Juozapaitienė, Vytautas Lukočius ir Julius Dautartas.

REKLAMA

Kaip visada, filmavimas prasidėjo bendra chorų ir vakaro svečio daina. Šį kartą choristams teko garbė kūrinį „Šaukiu aš tautą“ atlikti kartu su Vytautu Juozapaičiu.

Lietuvos edukologijos universiteto choras „Ave vita“ atliko kūrinį „Pagaminta Lietuvoje“ arba „Šalis, kuri mane užaugino“. Choro vadovas teigė, jos šiuo kūriniu nori atkreipti jaunimo dėmesį į migracijos problemą ir paskatinti likti Lietuvoje. „Man truputėlį pritrūko švarumo“, – teigė V. Lukočius. Profesoriui V. Landsbergiui choro pasirodyme pritrūko akcentų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ pasirodymui pasirinko dainą „Neužmiršk“. Choro vadovė Danguolė Beinarytė susigraudino, mat šį kūrinį parašė jos tėtis Pranciškus Beinarys. „Man irgi ašara norėjo ištrykšti, ačiū“, – už pasirodymą dėkojo E. Juozapaitienė. V. Lukočius prisipažino buvęs užliūliuotas choristų dainos.

Merginų choras „Liepaitės“ dainavo kūrinį „Lėk, gervele“. „Mane net pravirkdėt, puikus darbas, aš manau, kad viskas buvo tobula“, – žavėjosi V. Lukočius. Daug patarimų negailėjęs J. Dautartas galiausiai merginų pasirodymą įvertino maksimaliu balu. „Koks bebūčiau priekabus, čia neturiu prie ko priekabiauti“, – šmaikštavo V. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jazz Island“ choras komisiją ir žiūrovus sužavėti bandė daina „Stoviu aš parimus“. Panašu, kad jiems tai puikiai pavyko. Komplimentų choristams negailėjo griežčiausiu komisijos nariu jau tituluotas V. Landsbergis.

„Jūs mus ir pavergėt, ir visus užkerėjot“, – prie liaupsių prisidėjo V. Lukočius. Likę komisijos nariai taip pat sutartinai tvirtino, jog pasirodymas buvo įspūdingas.

Vilnaus universiteto jungtinis choras pristatė dainą, pavadinimu „Laisve, kaip tu atrodai“. J. Dautartas choristus gyrė už optimizmą ir aiškumą. E. Juozapaitienė teigė patikėjusi, kad choristai tikrai myli Lietuvą. V. Lukočius išsakė chorui pastabų, tačiau balu nenuskriaudė.

REKLAMA

„Viva“ choristės pasirinko kūrinį „Brolužis“. Merginos visus studijoje nustebino gestų kalba iliustruodamos kūrinį. „Jūs mane sugraudinote“, – nedaugiažodžiavo V. Lukočius. „Nieko nebuvo per daug, nieko nebuvo per mažai, taip subtiliai, taip gražiai“, – komplimentus liejo E. Juozapaitienė.

Choras „Kivi“ atliko dainą „Jūrų eglelė“. „Vaikučiai, labai sveikinu, kad įveikėte šį sudėtingą kūrinį“,– kalbėjo V. Lukočius. „Sakyčiau, labai drąsus pasirinkimas“, – įvertino V. Landsbergis. E. Juozapaitienė pripažino, jog kūrinys jai pasirodė kiek bauginantis. Choro vadovė atskleidė tokiu kūriniu norėjusi parodyti, kokia sunki buvo lietuvių kova už savo šalį.

Šią „Lietuvos balsai. Chorų „Eurovizija“ laidą stebėkite vasario 16 dieną, 18.30 val., per LRT.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų