REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos laikraščiai trykšta pasididžiavimu dėl „pasakiško“ Sočio olimpiados atidarymo

Virto didele ašaras spaudžiančių pompastiškų šou gamybos pramone

 Rusijos žiniasklaida šeštadienį liaupsino „pasakišką“ žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Sočyje, sakydama, kad ji atkūrė pasididžiavimą buvusia supervalstybe, kurio ilgai stigo.

Nors ceremonijos pradžioje dėl techninio nesklandumo viena didžiulė iliuminuota snaigė taip ir neišsiskleidė į vieną iš olimpinių žiedų, penktadienį vykusi ceremonija tapo stulbinama muzikos ir šokių švente, o žiūrovai išvydo įspūdingą Rusijos istorijos atvaizdavimą.

„Pasididžiavimo Rusija ceremonija“, – skelbia dienraščio „Moskovskij komsomolec“ antraštė.

„Mums to stigo daugelį metų. Daugelį metų trukusio Gorbačiovo persitvarkymo ir Jelcino laisvės: metų, kupinų nusivylimų, ekonominių krizių, istorijos perrašinėjimų, naujadarų, tokių kaip VVE (Vieningasis valstybinis egzaminas), mokamas aukštasis mokslas, nekilnojamojo turto paskolos ir panašiai. Mums viso šito stigo: pasididžiavimo savo šalimi, jos galybės, vienybės ir nuostabumo pojūčio. Stigo pojūčio, kad mes – išdidūs didingos valstybės žmonės. Vakar mes tai patyrėme“, – rašo laikraštis.

„Mūsų. Žiemos. Pasaka“, – jam antrina dienraštis „Sport ekspress“, interpretuodamas oficialų olimpiados šūkį „Karšta. Žiemos. Jūsų.“

REKLAMA
REKLAMA

„Daugelis, ką čia slėpti, bijojome, kad šią ceremoniją gali paversti „mūsų ginklo galios“ demonstracija. To nenutiko. Ji pasirodė pakankamai žmogiška ir, jeigu galima taip sakyti, neskirta eksportui – jis buvo nukreipta į pačią Rusiją ne mažiau negu į užsienį“, – pridūrė „Sport ekspress“.

REKLAMA

Dienraštis „Sovetskij sport“ taip pat gyrė šį renginį: jo pirmajame puslapyje skelbiama „Žiemos. Karšta. Mūsų!“

„Vakar 20 val. 14 min. Fišto stadione Sočyje prasidėjo žiemos olimpiados atidarymo ceremonija. 40 tūkst. laimingųjų ir milijardai televizijos žiūrovų pamatė didingą šou „Sapnai apie Rusiją“ – patį geriausią per žaidynių istoriją!“, – džiūgavo laikraštis.

„Pirmyn, Soči! – skelbė verslo dienraštis „Kommersant“. – Žaidynes rengiančiai šaliai jos bus ne vien šventė, bet ir svarbiausias išbandymas – ar mokama paversti būsimomis sėkmėmis milžiniškus išteklius, skirtus svarbiausiam sporto renginiui, ir patirtį, sukauptą per pasiruošimus ir vykdymą.“

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar 22 val. 54 min. (kai buvo uždegtas olimpinis fakelas) atėjo momentas, kada pirmąkart, nebijant smarkiai suklysti, buvo galima pasakyti, jog Rusija pagaliau išties atsidūrė pasaulio dėmesio centre, – pažymėjo „Kommersant“. – Tam tikra prasme tai buvo tiesos akimirka Rusijai.“

Tuo tarpui opoziciją palaikantis verslo dienraštis „Vedomosti“ buvo vienas iš nedaugelio žiniasklaidos kanalų, kurio pozicija buvo labiau ironiška.

„Ko gera, per pastaruosius daugiau nei 20 metų olimpinių žaidynių ceremonijos iš vienetinių prekių, kurios iki tol turėjo veikiau simbolinį krūvį, virto didele ašaras spaudžiančių pompastiškų šou gamybos pramone“, – rašoma jo vedamajame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atidarymo ceremonija Sočyje tapo vien eiline franšize. Ji nežlugo, bet ir nenustebino. Po pusmečio ją mažai kas prisimins, bet ir niekam dėl jos nebus gėda“, – apibendrino „Vedomosti“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų