REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Bloomberg“ žurnalistas, kalbėdamas apie olimpines žaidynes Atėnuose 2004, prisimena, kaip iš redakcijos sulaukė prašymo parašyti 3 tūkst. žodžių straipsnį apie tai, kaip jiems sekasi ruoštis.

„Bloomberg“ žurnalistas, kalbėdamas apie olimpines žaidynes Atėnuose 2004, prisimena, kaip iš redakcijos sulaukė prašymo parašyti 3 tūkst. žodžių straipsnį apie tai, kaip jiems sekasi ruoštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Joshas Tyrangielis prisimena, kad tada būtų užtekę 3 – jie nėra pasiruošę.

Politikai vedžiojo po sporto kompleksus ir pasakojo, kad viskas vyksta pagal planą ir biudžetą. Tuo metu graikai net neturėjo lentelės su laikais, kada darbai gali būti baigti.

REKLAMA

Olimpinis stadionas kėlė susirūpinimų ne dėl to, kad iš išorės buvo nepabaigtas, bet todėl, kad stadionas net neturėjo vejos. Žurnalistas sedėjo ir viską užsirašinėjo, kol jo neišvarė apsauga.

Nei vienas iš šitų faktų nenuneigia to, kad žurnalistų aprašomos problemos apie Sočio žiemos žaidynes yra tikros. Viešbučiai be karšto vandens, įsilaužimai į telefonus, paslaptingai dingstantys benamiai šunys piešia tikrai niūrų vaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto nereikia trimituoti, kad viskas Sočyje yra chatotiška, nes toks jau būna pasiruošimas olimpinėms žaidynėms. Viskas yra dėl to, kad kol šalis nesutiks visų finansų mesti į olimpinį miestą, nenubrėš teroristams raudono taikinio ir nepriisims neįmanomų logistinių iššūkių, tol Tarptautinis olimpinis komitetas nesuteiks teisės rengti olimpiados, rašo "Bloomberg".

Taigi niekam neįdomu, kad žurnalistai neturi bevielio ryšio ar žmonės šalyje nėra laisvi. Svarbiausia yra atlikti darbą, kurį uždavė TOK, teigiama portale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sočio olimpinėms žaidynėms pasiruošta ir dabar vienintėlis darbas, kuris laukia ateinančias dvi savaites – pranykti.

Olimpiados skola vieną dieną gali sužlugdyti regionio ekonomiką (kaip tai atsitiko Graikijoje), bet žiniasklaidos ir žiūrovų nusiskundimai, privilegijos TOK nariams ir remėjams bei Vladimiro Putino korupcija pasimirš, kai tik bus įžiebta olimpinė ugnis.

Sportas yra vienintelis anestetikas, kuris numalšins skausmą.

Dabar iš Sočio galima tikėtis dviejų dalykų. Pirmiausia – saugumo. Tai yra labiausiai apsaugotos žaidynės istorijoje ir kitoms dar reikės perimti šį titulą.

REKLAMA

Visgi Rusija nuolatos yra separatistų ir fanatikų taikinyje, net jei čia ir nevyksta olimpinės žaidynės. Kaip apsaugoti visus yra esminis klausimas, tačiau nereikia galvoti, kad Sočis yra labiau pažeidžiamas nei kitos olimpinės sostinės.

Graikai metų metus kovojo su terorizmo apraiškomis šalies viduje. Taip pat nereikia pamiršti nugriaudėjusio sprogimo per Atlantos olimpines žaidynes 1996 metais, kai nuo užtaiso žuvo moteris.

Ciniška, tačiau užtenka išvengti vienos mirties, kad Sočio olimpinės žaidynės būtų saugesnės nei vykusios JAV.

Galutinė Sočio užduotis yra aiški. Olimpiada yra puikus transliuojamas televizijų ir jų remėjų maskaradas apie sportinį konkuravimą, kuris dar apgaubiamas žmonijos šlove.

Taigi šiuo atveju svarbiausia, kad nedingtų elektra. Jei to bus pasiekta – užteks 3 žodžių žaidynėms aprašyti. Jie buvo pasiruošę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų