REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar visai neseniai kompanijos „Mail.ru" rinkodaros direktorius pasiskundė Rusijos Dūmos ekspertų tarybai, jog žaidime „World of Tanks" galima žaisti už „fašistų“ tankus, kurie naikina rusų šarvuotąją techniką. Po tokių frazių jis iš karto neteko darbo, tačiau jo išsakytos idėjos dar gyvuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos parlamentaras Olegas Michejevas ruošia įstatymo projektą, kuriame siūloma uždrausti pardavinėti žaidimus, kurie neva iškraipo istorinius procesus, įžeidžia Rusijos piliečius arba pačią valstybę, o taip pat leidžia žudyti rusų tautybės žmones.

REKLAMA

„Rusijai atėjo laikas atidžiai kontroliuoti kompiuterinių žaidimų turinį, kurie realizuojami mūsų rinkoje ir kuriuos galima atsisiųsti, – teigė O. Michejevas. – Aš manau, kad tai nenormalu, kad vaikai daugelyje žaidimų gali kovoti už Trečiąjį Reichą. Tai yra visiškai nepriimtina, kadangi vaiko akyse sulyginamos abi kare kovojusios pusės, o fašistinio Reicho pergalė pristatoma kaip vienas iš galimų scenarijų.“

Rusijos žiniasklaida pastebi, kad dar 2011 m. tas pats Dūmos deputatas, kuris siūlo drausti „antirusiškus“ žaidimus, aplankė savo draugo vestuves, apsirengęs fašistinės Vokietijos admirolo Vilhelmo Kanario uniforma. Diskusija apie būtinybę reguliuoti Rusijos žaidimų rinką kilo po kruvinų šaudymų Maskvos mokykloje Nr.236. Kai kurių žmonių manymu, dėl to, kad puikiai besimokantis moksleivis paėmė ginklą į rankas, kalti būtent kompiuteriniai žaidimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų