REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

6. Turtuolis, kuris apsimetinėjo benamiu, kad padėtų žmonėms per Kalėdas

6. Turtuolis, kuris apsimetinėjo benamiu, kad padėtų žmonėms per Kalėdas

REKLAMA

2013 metų gruodį tariamai benamis asmuo – kuris iš tikrųjų gyvena labai gerai – nusprendė Vankuveryje (Kanada) prieškalėdinės savaitės metu kiekvieną vakarą po kelias valandas stovėti gatvėje ir ieškoti aukojančių žmonių, kurie galėtų padėti. Nuotraukoje matomą Yogį Omarą jis sutiko jau po vidurnakčio.

REKLAMA
REKLAMA

Y. Omaras grynino čekį, kai prie jo priėjo benamis ir paprašė paaukoti. Iš pradžių trisdešimtmetis vyriškis atsakė negalintis to padaryti ir nusisuko eiti, bet staiga persigalvojo. Jis pasiūlė benamiui nupirkti maisto arba kokį drabužį. Y. Omaro nuostabai, valkata staiga pareiškė: „Iš tikrųjų nesu benamis. Kartu su šeimos nariais kiekvienais metais nusprendžiu padaryti ką nors gero. Kaip galėčiau tau padėti?“. Vyriškis buvo pritrenktas, bet prisipažino, kad pagalba jam praverstų mat jis visas santaupas išleido kelionei į Kiniją – ten vyko norėdamas aplankyti vėžiu sergantį tėvą. Nepažįstamasis paklausė, kiek Y. Omaras moka už mėnesį – ir išgirdęs, jog suma yra 469 doleriai – jis iškart padavė vyriškiui tuos pinigus.

REKLAMA

Dosnusis gelbėtojas, pasak vaikino yra apytiksliai 50 metų amžiaus baltaodis vyras, kuris nenorėjo sakyti savo vardo. Pagalbos sulaukęs vyriškis buvo taip sujaudintas šio poelgio, kad šia istorija pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“.

7. Pirmoji Didžiosios Britanijos daktarė moteris, kuri 46 metus apsimetinėjo vyru

Margaret Ann Bulkley, geriau žinoma kaip daktaras Jamesas Barry, išgarsėjo kaip pirmoji moteris Didžiojoje Britanijoje, baigusi medicinos mokyklą 1812 metais. Tiesa, ji visą laiką apsimetinėjo vyru.

REKLAMA
REKLAMA

1800-ųjų pradžioje vienintelė galimybė patekti į medicinos mokyklą buvo apsimsti vyru. Ji buvo priimta į Edinburgo universitetą. Jos pasiekimų sąraše – pirmasis sėkmingas Cezario pjūvis, kurį atlikus buvo išgelbėtos ir motinos, ir kūdikio gyvybės.

Tik 1865 metais, po jos mirties, buvo atskleista, kad ji 46 metus dirbo armijos gydytoju.

8. Juodaodė, kuri darbo pasiūlymus gaudavo apsimetinėdama baltaode

2010 metais po dvejus metus trukusių darbo paieškų Yolanda Spivey nusprendė atlikti eksperimentą. Draudimo srities specialistė puslapyje „Monster.com“ sukūrė atskirą profilį, kuriame aprašė savo išsilavinimą ir profesinę patirtį, bet pakeitė vardą, pavardę ir odos spalvą. Ji tapo Bianca White.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos eksperimentas truko tik vieną savaitę, bet to užteko, kad moteris suprastų, kokiu mastu darbo rinkoje klesti nelygybė.

Eksperimentui ji buvo gerai pasiruošusi. Bianca White turėjo savo elektroninį paštą, telefono numerį (juo skambinantieji išgirsdavo žinutę – „Paskambinote Biancai White. Prašom palikti žinutę.“). Kitą dieną, kai buvo paskelbtas CV, į Bianca White kreipėsi nemažai potencialių darbdavių, o kai kurie jai bandė prisiskambinti daugiau nei vieną kartą. Visą tą laiką jos tikroji anketa minėtame puslapyje taip pat buvo atvira, tačiau ji sulaukė tik poros elektroninių laiškų, kuriuose jai buvo siūloma pardavėjos pozicija. Visi pasiūlymai, kuriuose kalbama apie gerą darbo užmokestį ir visas garantijas, buvo skirti tik Biancai White.

REKLAMA

9. Olandijoje vykdomasis direktorius pasipuošia suknele ir linksmina pavaldinius

2014 metų pradžioje „ABN Amro“ vykdomasis direktorius ir pirmininkas Gerritas Zalmas kreipėsi į Olandijos banko darbuotojus pasipuošęs suknele ir prisistatydamas vadovo seserimi Priscilla. Pasirodymas vyko kasmetinio renginio metu, kuomet G. Zalmas darbuotojams paprastai praneša apie banko veiklos rezultatus. Tokios pristatymo formos pasirinkimą direktorius pagrindė tuo, jog jo bankininkai galėtų labai daug ko išmokti iš viešnamio darbuotojų.

REKLAMA

Įmonės teigimu, tai ne vienintelis toks vadovo pasirodymas – jų buvo jau net 6.

62 metų G. Zalmas prie kompanijos prisijungė 2008 metais ir netrukus tapo jos vadovu.

10. „National Geographic Documentary“ „sniego žmogus“

Pagrindinis šios istorijos veikėjas yra Mickas Dodge‘as, kuris taip pat žinomas kaip „girinis“. Prieš 25 metus buvęs jūrų pajėgų kareivis pavargo nuo gyvenimo mieste ir nusprendė toliau gyventi Olimpiname nacionaliniam parke, esančiame JAV šiaurės vakarinėje dalyje. Čia ne vienas asmuo jį supainiojo su sniego žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Dodge'ui šiuo metu yra 62 metai ir jis vis dar basas keliauja po miškus. Didžiulės kojos jam suteikia labai neįprastą išvaizdą. „National Geographic“ jam paskyrė visą laidų ciklą, pavadintą „Micko Dodge‘o legenda“. Yra nufilmuota, kaip M. Dodge‘as persirengia sniego žmogumi ir išgąsdina grupelę teritorijoje stovyklaujančių vaikų.

Dokumentinio filmo kūrėjai norėjo, kad miško gyventojas elgtųsi pagal tam tikrą scenarijų – pavyzdžiui, medžiotų mešką. Tačiau pamažu kūrėjams teko susitaikyti su mintimi, kad miškinis elgsis taip, kaip jam patinka, ir filmuoti tai, ką M. Dodge‘as darė natūraliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų