REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijoje viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį aplankė lietuvišką Vasario 16-osios gimnaziją Hiutenfelde ir dėkojo jos rėmėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prezidentės, tai, kad Vokietijos lietuvius telkiančią gimnaziją remia ne tik Lietuva, bet ir Vokietija, yra gražus šalių bendradarbiavimo ir tarpusavio supratimo pavyzdys, konkretus stiprių Lietuvos ir Vokietijos politinių ryšių rezultatas, sakoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

REKLAMA

„Vasario 16-osios gimnazijai tenka ypatinga misija - telkti ir padėti išlaikyti ryšį su Lietuva ne tik Vokietijos, bet ir viso pasaulio lietuvius, ugdyti mūsų jaunimą, puoselėti gimtąją kalbą, kultūrą ir tradicijas. Džiugu, kad šios misijos svarbą supranta ir Vokietijos Vyriausybė, visokeriopai padėdama lietuvių bendruomenei išlaikyti unikalų lietuvybės židinį ir suteikti kokybišką išsilavinimą mūsų vaikams", - sakė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pranešimo, prezidentė su Vokietijos lietuvių bendruomenės atstovais kalbėjo apie ryšių su Lietuva palaikymą, lietuvybės puoselėjimui svarbius projektus. Šalies vadovė pakvietė bendruomenės narius savo patirtimi, žiniomis ir ryšiais aktyviai prisidėti skatinant Lietuvos ekonominį, verslo ir kultūrinį bendradarbiavimą su Vokietija, taip pat būtinai dalyvauti šią vasarą vyksiančioje dainų šventėje „Čia mano namai" ir pasaulio lietuvių bendruomenės suvažiavime.

Vokietijoje gyvena apie 60 tūkst. lietuvių.

D.Grybauskaitė Vokietijoje vieši kanclerės Angelos Merkel kvietimu. Ji ne tik susitiks su kanclere, bet ir dalyvaus jos vadovaujamos Krikščionių demokratų partijos kongrese.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų