REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš ketverius metus Jake’as George’as pamatė galimybę verslui ir rizikuodamos visu turtu investavo į startuolį, rašo „The Wall Street Journal“. J. George‘as kartu su žmona pardavė didžiąją dalį turto, išsikraustė į mažesnį būstą – ėmęsi tokių priemonių sutuoktiniai surinko 10 tūkst. JAV dolerių (25 tūkst. litų) dydžio pradinį kapitalą ir įkūrė įmonę „GreenLink Collective“.

REKLAMA
REKLAMA

Rizikinga investicija nenuėjo veltui – pardavimai kasmet dvigubėjo, o pora jau atidarė antrą parduotuvę. Tai būtų klasikinę sėkmingo verslo istorija, tačiau yra vienas, bet – sutuoktiniai pardavinėja marihuaną.

REKLAMA

Rožinės prognozės

Nors marihuanos legalizacija vis dar lieka opi tema daugeliui, kai kurioms JAV valstijoms legalizavus lengvąjį narkotiką, atsirado norinčių šią progą paversti tvarkingu, mokesčius mokančiu verslu.

Jau dabar prognozuojama, kad legalizuotos kanapės iki 2018-ųjų sukurtų kone 6 mlrd. JAV dolerių (15,3 mlrd. litų) dydžio rinką. Pernai, legalių kanapių apyvarta Jungtinėse Valstijose siekė 1,5 mlrd. dolerių (3,8 mlrd. litų).

REKLAMA
REKLAMA

San Franciske įsikūręs rizikos kapitalo fondas, besirūpinantis investicijomis į marihuaną, prognozuoja, kad šiemet rinka augs 64 proc., o per penkerius metus galėtų išspūsti ir iki 10 mlrd. dolerių (25,5 mlrd. litų).

Vis dėlto ne visi tiki rožinėmis prognozėmis. „Į skaičiavimus pamirštama įtraukti tai, kad visiškai legalizavus marihuaną, jos kaina drastiškai mažėtų, mat didžioji dalis naudotojų galėtų šią tiesio užsiauginti patys“, – „The Wall Street Journal“ pasakojo ne pelno siekiančios narkotinių medžiagų tyrimų centro vadovas Beau Kilmeris. Pastarasis pridūrė, kad priėmus atitinkamus reguliavimus valstijų biudžetai galėtų pasipildyti riebiais legalizuotų narkotikų doleriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„The Wall Street Journal“ taip pat pastebi, kad norintieji auginti ir pardavinėti marihuaną legalaus pardavinėjimo tikslais JAV susiduria su visuomenės spaudimu – bankai, patalpų savininkai ir aplinkiniai gyventojai protestuoja prieš tokių įstaigų atsidarymą ir sudaro nepalankias sąlygas verslo plėtrai, motyvuodami žala visuomenės sveikatai.

Ne narkomanas, o verslininkas

Kanapių legalizavimo šalininkai teigia, kad nuomonę, jog marihuanos vartotojai – beviltiški narkomanai yra klaidinga. Ir tai tik paliudija tokio pobūdžio teisėtų verslų norinčiųjų užsiimti įvaizdis.

REKLAMA

„Tikrai netikėjau, kad taip gali būti – kostiumuoti investuotojai kanapių verslą suvokia kaip didelio potencialo turinčią industriją ir noriai ryžtasi investuoti“, – pasakojo Kolorado valstijoje marihuanos krautuvėlę atidaręs Jay‘us Czarowskis.

Investicinio fondo „ArcView“ vadovas Troy‘us Dautonas pastebi, kad per su metus kapitalo ieškotojai labai ištobulėjo ir pakeitė savo pobūdį.

„Prieš dvejus metus tikrai netikėjome, kad šio segmento atstovai galės brandžiai vertinti verslą, tačiau klydome – sulaukiame profesionalų, galimybę vertinančių, ne kaip pramogą, o kaip rimtą verslą“, – „The Wall Street Journal“ pasakojo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų