REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Sony“ oficialiai patvirtino parduodanti savo asmeninių kompiuterių „Vaio“ gamybos padalinį Japonijos investiciniam fondui „Japan Industrial Partners“. Šio sandorio vertė neskelbiama.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos verslo leidinys „Nikkei“ spėja, kad nešiojamųjų kompiuterių „Vaio“ gamybos verslas buvo parduotas už maždaug 394 - 492 mln. JAV dolerių. Taip pat manoma, kad kompiuterinė technika su „Vaio“ prekės ženklu bus pardavinėjama tik Japonijoje. Užsienio šalių vartotojams, įsigijusiems „Vaio“ kompiuterius, bus ir toliau teikiamos techninės priežiūros paslaugos.

REKLAMA

Pranešama, kad „Sony“ kompiuterių gamybos verslo pardavimo sandoris bus užbaigtas kovo mėnesį.

Kompiuterių gamybos verslas nešė „Sony“ vien tik nuostolius, o mažėjanti asmeninių kompiuterių paklausa pasaulyje nepalieka didelių vilčių, kad situacija artimiausioje atetyje galėtų pasitaisyti. Nuo 2005 m. pelno neuždirba ir „Sony“ gaminami televizoriai.

„Sony“ atstovai taip pat pranešė, kad bendrovė priėmė sprendimą maždaug 1 mlrd. JAV dolerių sumažinti išlaidas ir netrukus atleisti 5 000 darbuotojų. Apie 1 500 iš jų bus atleisti Japonijoje, likusieji - kitose šalyse veikiančiuose bendrovės padaliniuose.

Iki šių metų birželio „Sony“ televizorių gamybos verslas bus perduotas tuo tikslu įsteigtai antrinei bendrovei. Pasak Japonijos spaudos, pagrindine jos produkcija taps brangūs 4K raiškos televizoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų