REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukčiai „atstovavo“ mokesčių inspekcijai

Mokesčių inspektoriumi prisistačiusiu telefoniniu sukčiumi patikėjusi ukmergiškė prarado per 12 tūkst. litų.

Mokesčių inspektoriumi prisistačiusiu telefoniniu sukčiumi patikėjusi ukmergiškė prarado per 12 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sausio 31 d. apie 15 val. 30 min. Ukmergės miesto gyventoja A. M. (g. 1943 m.) sulaukė netikėto skambučio. Skambino į laidinį telefoną. Vyriškis prisistatė esantis mokesčių inspektorius. Jis klausė moters, ar ji jau deklaravo savo namuose laikomus pinigus, aiškino, neva litus pakeitus į eurus, bankai litų jau nebepriims.

REKLAMA

Skambinusysis klausė, kokių kupiūrų turi litus, teiravosi, ar paštu yra gavusi iš mokesčių inspekcijos pinigų deklaravimo blanką.

Netrukus suskambėjo durų skambutis, už durų stovėjęs jaunuolis įteikė laišką ir greitai pasišalino. Į gautą blanką moteriai apsimetėlis liepė surašyti visų turimų pinigų numerius.

Po kurio laiko į A. M. namus atėjo dar vienas vyriškis. Šis prisistatė mokesčių inspekcijos agentu, ant krūtinės jis segėjo darbuotojo kortelę su pavarde. Skambinusysis sakė, kad agentas padės surašyti pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu A. M. dar paskambino kaimynei ir paprašė jos pagalbos. Kaimynė patarė nieko neįsileisti ir atskubėjo pas A. M. Kuomet moteris pasakė, kad skambins į policiją, agentas čiupo visus pinigus ir pasišalino su A. M. santaupomis – 5700 litų ir 1905 eurais.

Tą patį vakarą moteris kreipėsi į policiją. Jai padaryta 12 175 Lt materialinė žala. Dėl sukčiavimo Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Policija prašo gyventojų pagalbos: jeigu sausio 31 d., penktadienį, apie 15.30–16 val. pastebėjote įtartinus vyrus Žiedo g., prie daugiabučių namų, prašome paskambinti Kriminalinės policijos skyriaus viršininkei Ingai Malinauskienei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija prašo gyventojus įsidėmėti: nei mokesčių inspekcijos specialistai, nei policijos ar kitų tarnybų pareigūnai neskambina gyventojams ir neprašo nurodyti jokių asmens, banko sąskaitų ar kitų duomenų. Gyventojai turėtų būti budrūs ir apie įtarimą sukėlusius skambučius pranešti policijai, skambindami bendruoju pagalbos telefonu 112.

Apie tokius sukčiavimo atvejus būtina nuolat kalbėtis su savo vaikais ir senyvo amžiaus artimais žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų