REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moderniosios technologijos žengia į priekį. Anksčiau, gimus kūdikiui, laimingo tėčio pareiga būdavo parlėkus namo apskambinti visiems artimiesiems ir tapti džiugios žinios šaukliu, o dabar dauguma mamų dar gimdykloje, priglaudusios prie savęs kūdikį, smagiai spaudo mobiliojo telefono klavišus ir visiems savo kontaktams išsiunčia žinutę apie jų šeimą papildžiusį naują narį.

REKLAMA
REKLAMA

Širdis dainuoja iš džiaugsmo, norėtųsi pasakyti tiek daug, bet... reikia viską įsprausti į glaustą, trumputį pranešimą. Tad ką rašyti?

REKLAMA

1. Kūdikio lytį. Mergaitė ar berniukas – paprastai tai pirmas klausimas, kurį užduoda artimieji ir draugai sužinoję, kad kas nors susilaukė mažylio.

2. Vardą. Jei jau žinote, kaip pavadinsite naujagimį – būtinai tai parašykite. Draugai ir bičiuliai, žinoma, norės jį sužinoti kuo greičiau, be to, taip veikiausiai palengvinsite jiems dovanos rinkimą – galbūt ateidami jūsų aplankyti jie norėtų užrašyti atviruką ar dovanoti kokį suvenyrą mažyliui su jo vardu? Jei jūsų ir kūdikio tėvo pavardės skirtingos – geriausia būtų parašyti kūdikio vardą ir pavardę, kad bičiuliai žinotų, kurio iš tėvų pavardę gaus vaikas.

REKLAMA
REKLAMA

3. Gimimo datą. Nepamirškite – daugybė žmonių tokias SMS išsaugo telefone ne vienerius metus, pagal jas atsirenka, kam ir kada siųsti gimtadienio sveikinimus. Todėl patogiausia, jei pačios žinutės tekste bus ir pilna gimimo data – vėliau žmogui nebeliks dvejonių, ar gimtadienis sutampa su žinutės gavimo data. Juk galėjote SMS išsiųsti ir ne tą pačią dieną, kai mažylis gimė. Kita vertus – o gal kas nors sumanys nustebinti jus atnešdamas dovanų sudarytą asmeninį kūdikio horoskopą?

4. Koks buvo gimdymas. Smulkmenas galėsite papasakoti artimiausioms draugėms, bet keletą apibūdinančių žodžių galite įterpti ir į bendrą SMS: „pašokdinęs mus visą naktį“, „greitai ir neskausmingai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Ūgis ir svoris. Ar šią informaciją kas įsimins? Vargu. Tačiau nepamirškite, kad tai – vieni pirmųjų „oficialių“ duomenų, pagal kuriuos apibūdinamas jūsų jau gimęs kūdikis. Taigi suteikia tam tikro „svarumo“ pačiai žinutei.

6. Plaukų, akių spalva. Vieni kūdikių gimsta juodais plaukučiais, kiti – visiškai pliki, dar kitų galvytes puošia šiaudų baltumo pūkeliai. Akių spalva – dažniausiai mėlyna, vėliau galinti pasikeisti. O kai kurie naujagimiai jau nuo gimimo pasaulį stebi tamsiai rudomis ar žalsvomis akutėmis. Bet kuriuo atveju toks miela, džiugus mažylio apibūdinimas sušildys jūsų žinutę, suteiks jai individualumo.

Laura B.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų