REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI) informuoja, kad nustatė du Mažeikių rajono gyventojus, kurie už atlygį rašydavo kursinius, diplominius darbus bei teikė kitas konsultavimo ir švietimo paslaugas, neįregistravę tokios veiklos. Per keletą metų iš nelegalios veiklos šie ,,verslininkai“ gavo per 50 tūkst. litų pajamų, kurių nedeklaravo ir nesumokėjo mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Mažeikių rajono gyventojas M.B. teikė konsultavimo ir švietimo paslaugas, rašė kursinius ir diplominius darbus neįregistravęs šios veiklos, tačiau už tai gaudamas piniginį atlygį. Telšių AVMI, atlikusi trečiųjų šalių pateiktos informacijos ir duomenų apie asmens gautą atlygį analizę, nustatė, jog šia veikla M.B. vertėsi jau nuo 2010 metų ir nedeklaravo daugiau kaip 25 tūkst. litų pajamų, o į valstybės biudžetą nesumokėjo beveik 3 tūkst. litų. Kitas Mažeikių rajono gyventojas A.M. panašia veikla užsiėmė nuo 2012 metų.

Jis nedeklaravo beveik 28 tūkst. litų pajamų ir į valstybės biudžetą nesumokėjo taip pat apie 3 tūkst. litų. Telšių AVMI nurodymu abu gyventojai privalėjo atgaline data įregistruoti savo veiklą, deklaruoti pajamas, sumokėti į biudžetą gyventojų pajamų mokesčius ir delspinigius. Be to už neregistruotos veiklos vykdymą abiems asmenims buvo surašyti Administracinės teisės pažeidimo protokolai. Kaip teigia Telšių AVMI viršininkė Sigita Žudienė, pastaruoju metu mokesčių administratorius panašaus pobūdžio neregistruotą veiklą Mažeikių raj. savivaldybėje nustato jau ne pirmą kartą, todėl atkreipia gyventojų dėmesį, kad bet kokia veikla, kuria siekiama gauti piniginės naudos, turi būti įteisinta, o valstybei mokami mokesčiai. VMI primena, kad gyventojai apie neapskaitomas pajamas ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų