REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris, šiuo metu po truputį žadinamas iš dirbtinės komos, rizikuoja tapti natūralios komos auka. Apie tokį galimą scenarijų prabilo Hamburgo medicinos instituto direktorius profesorius Heinzas Peteris Moecke.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau M. Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm pareiškė, jog narkozė vokiečiui buvo sumažinta, kad būtų pradėtas žadinimo procesas. Pastarasis gali tęstis ilgai. Jei „Formulės-1“ žvaigždė atgaus sąmonę, jo reabilitacijai gali prireikti daug laiko. Anot H. Moecke, yra rizika, kad sportininkas liks vegetacinės būklės.

REKLAMA

„Gaila, tačiau yra rizika, kad pažadintas iš dirbtinės komos M. Schumacheris gali vėl nugrimzti į natūralią komą. Tai reikš, kad M. Schumaheris liks vegetacinės būklės ir bus visiškai paralyžiuotas, – specialistą cituoja „Mirror“. – Jei Michaelis pabus, gali neprisiminti, nei kas jis, nei kur yra.“

„Praėjusią savaitę gydytojai atliko neuronų testus ir užfiksavo, kaip vokietis keletą kartų  mirktelėjo. Vis dėlto specialistai negali tiksliai pasakyti, ar tai buvo atsakas į testus, ar tiesiog nevalinga reakcija.

„Formulės-1“ žvaigždei dirbtinė koma sukelta daugiau nei mėnesį. Po nelaimės slidinėjant Prancūzijos Alpėse jis buvo nugabentas į Grenoblio ligoninę, gydytojai diagnozavo rimtą galvos smegenų traumą, gautą atsitrenkus į uolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų