REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos premjeras paragino ramiai reaguoti į Rusijos sprendimą uždrausti kiaulienos importą iš visų Europos Sąjungos (ES) šalių ir stengtis, kad afrikiniu kiaulių maru neužsikrėstų kiaulės.

REKLAMA
REKLAMA

„Afrikinio kiaulių maro klausimas yra rimta problema. Mes neturėtume įsižeisti, ar ieškoti paslėptų darbotvarkių, o vietoj to turėtume kartu pasirūpinti savo kiaulių sveikata“, - paklaustas, ar Rusijos sprendimas sustabdyti kiaulienos importą iš visos ES nėra susijęs su Bendrijos narių parama Ukrainos opozicijai, pirmadienį Taline žurnalistams teigė Donaldas Tuskas.

REKLAMA

Anot jo, virusas Lenkijos pasienyje buvo stebimas jau kurį laiką, o jo šaltinis - Baltarusija.

„Viena vertus, ši gyvulių liga yra faktas, bet jos šaltinis nėra Europoje, šaltinis yra į rytus nuo ES sienos. Mes negalime reaguoti nervingai. Žinome, kad Rusijos veterinarijos tarnybų atstovai labai jautriai reaguoja į tokias problemas. Svarbiausias dalykas yra išsiaiškinti problemos esmę. Kitaip tariant, kokiu lygiu Lenkijos, Lietuvos ar plačiau visos Europos kiauliena kelia problemas ir kaip galime išspręsti šią problemą kartą ir visiems laikams“, - kalbėjo D.Tuskas.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 24 dieną pranešta, kad Lietuvoje nustatytas kiaulėms pavojingas afrikinis kiaulių maras. Praėjusią savaitę Lietuvos vyriausybė šešiuose rajonuose paskelbė ypatingąją padėtį ir nusprendė ten išnaikinti visus šernus.

Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ praėjusią savaitę sustabdė kiaulienos importą iš ES, akcentuodama veterinarijos sertifikato išdavimo sąlygas - pagal jas kiaulieną eksportuoti gali tik tos valstybės, kuriose trejus metus nebuvo aptikta kiaulių maro. Nustačius bent vieną ligos atvejį, eksporto sertifikatai nebeišduodami.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų