REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia esąs nustebintas prastų tyrimo apie korupciją rezultatų, tuo metu „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas sako, kad tokia premjero reakcija kelia susirūpinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausias Eurobarometro tyrimas rodo, jog 29 proc. Lietuvos gyventojų - daugiausiai visoje ES - teigė, kad per pastaruosius metus jų buvo prašyta ar tikėtasi, jog jie duos kyšį už paslaugas. Latvijoje šis rodiklis buvo 6 proc., Estijoje - 4 proc., visoje ES - taip pat 4 procentai.

REKLAMA

„Mane šitie skaičiai labai nustebino ir įdomu, kodėl tokie dideli skaičiai yra. Nors kiek aš turiu informacijos, su korupcija yra stipriai kovojama. Ar tai nėra daugiau kažkaip tose įvairiose vykdomose apklausose be pagrindo tai išrašoma. Na bet jei tai yra, tai, aišku, privers dar labiau kovoti ir priimti dar griežtesnes priemones“, - LRT radijui pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Su korupcija kovojančios organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas S.Muravjovas BNS savo ruožtu sakė nematantis premjero ir Vyriausybės dėmesio šiai problemai.

REKLAMA
REKLAMA

„Premjero pozicija man kelią susirūpinimą, nes apie tai jau kalbėjome prieš pusę metų, tuo metu jis pasižadėjo įsigilinti ir kažkaip skirti tam dėmesio. Ir prisipažinsiu - per šį pusmetį nemačiau ypatingų veiksmų, kurie būtų skirti kovai su korupcija ir kyšininkavimo mažinimui. Nesuprantu, ar jam šita problema vis dėlto nėra svarbi, ar jie su kolegomis tiesiog nežino, kaip šitą klausimą spręsti. Galbūt nenori jo spręsti. Kol kas akivaizdu, kad kova su korupcija šitai Vyriausybei nėra tarp prioritetinių sričių“, - apgailestavo S.Muravjovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, aukštas korupcijos lygis Lietuvoje nėra jokia naujiena.

„Tai seniai žinoma problema. Juolab, kad ir Lietuvos korupcijos žemėlapis aiškiai parodo, kad nesugebame susitvarkyti su kyšininkavimu sveikatos apsaugoje, kelių policijoje, tačiau nematau konkrečių veiksmų. Nuolatos girdžiu pokalbį apie tai, kad reikia stiprinti teisėsaugos institucijų pajėgumus, nors akivaizdu, kad tai visų pirma yra viešojo sektoriaus iššūkis ir turime spręsti viešojo sektoriaus situaciją būtent tose srityse, kur korumpuotumas, kyšininkavimas yra didžiausias", - BNS pabrėžė S.Muravjovas.

REKLAMA

Eurobarometro duomenimis, Lietuvoje 95 proc. gyventojų mano, kad šalyje korupcija yra plačiai paplitusi - tai vienas didžiausių rodiklių tarp visų Europos Sąjungos (ES) šalių. Vyriausybės pastangas kovoje su korupcija veiksmingomis laiko 17 proc. respondentų Lietuvoje.

Tyrimo metu praėjusių metų vasario-kovo mėnesiais buvo apklausta 27,8 tūkst. ES piliečių bei 7,8 tūkst. įmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų