REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis žmonių vis dar nepakankamai suvokia informacijos skleidimo socialiniame tinkle „Facebook“ reikšmę ir nepagalvoja, kad čia žodžio laisvė jau yra ribojama. Pastaruoju metu „Facebook“ vartotojai, kurie patalpino kontroversiškas žinutes, pateko į kalėjimą. Kartais jų parašytos žinutės tikrai buvo įžeidžiančios. Kitais atvejais – buvo tiesiog labai prastai pajuokauta. O dar vienas vaikinas buvo areštuotas už tai, kad „Facebook‘e“ patalpino žiaurų repo dainos tekstą. Dažniausiai šie asmenys tiesiog impulsyviai pasielgė. Jie parašo prieš pagalvodami ir vėliau turi už tai sumokėti didelę kainą, rašo businessinsider.com.

REKLAMA
REKLAMA

1. Justinas Carteris – devyniolikmetis, atliekantis bausmę kalėjime už „sarkastišką“ komentarą apie „žudynes darželyje“

REKLAMA

Vaikinas atlieka bausmę kalėjime nuo 2013 metų vasario. Priežastis: jis buvo tariamai įžeistas „League of Legends“ žaidėjo, kuris pakomentavo jo psichinę būklę. Savo emocijas vaikinas išliejo replikuodamas: „Manau, kad iššaudysiu vaikų darželį ir žiūrėsiu kaip lis nekaltųjų krauju ir suvalgysiu vieno iš jų plakančią širdį.“

Šis komentaras sukėlė susirūpinimą vienai Kanados gyventojai ir ji pranešė apie jį valdžios institucijoms. J. Carteris namas buvo apieškotas, paimtas jo kompiuteris, o pats vaikinas – areštuotas. Jis šiuo metu laukia teismo, nors jis pats ir jo šeima nuo pradžių teigė, kad žinutės buvo sarkastiškos.

REKLAMA
REKLAMA

2. Mattas Woodsas – už bjaurius juokus apie dingusius vaikus buvo nuteistas trims mėnesiams kalėjimo

Paauglys Matthewas Woodsas iš Anglijos buvo nuteistas trims mėnesiams kalėjimo už daugybę nederamų komentarų apie dingusias penkiametę April Jones ir ketverių metų amžiaus Madeleine McCann.

Juokai buvo iš „Sickipedia“, puslapio, kuriame keičiamasi neskoninkais juokais.

Tarp vaikino žinučių buvo: „Šįryt pabudau sunkvežimio gale su dviem gražiomis mažomis mergiatėmis. Radau April beviltiškoje vietoje.“ Ir „Kas blaiviu protu grobtų raudonplaukį vaiką?“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikino motina pamačiusi jo žinutes pakomentavo, kad jis pirmiausiai turėtų sustoti ir pamąstyti, prieš kažką rašydamas. Tada M. Woodsas atsiprašė ir pridėjo, kad rašydamas tas žinutes buvo girtas.

Tačiau įsiutusiai miniai to neužteko: daug žmonių susirinko prie jų namų, apie komentarus buvo pranešta ir vietiniai valdžiai.

Skirdamas bausmę teisėjas pasakė: „Tai bjaurus ir paniekos vertas nusikaltimas. Manome, kad laikas kalėjime yra tinkama bausmė tokiam elgesiui“.

3. Jordanui Blackshawui ir Perry‘ui Sutcliffe-Keenanui buvo skirta ketverių metų įkalinimo bausmė už riaušių skatinimą

REKLAMA

Jordanas Blackshawas (20) ir Perrys Sutcliffe-Keenanas (22) naudojosi „Facebook‘u“ bandydami paskatinti riaušes Angljoje – už tai jiems paskirta ketverių metų įkalinimo bausmė. J. Blackshawas socialiniame tinkle sukūrė įvykį „Riaušės Northwiche“, o Perrys Sutcliffe-Keenanas sukūrė „Facebook puslapį „Warringtono riaušes“.

Pasak „The Guardian“, skelbdamas nuosprendį J. Blackshawui, teisėjas teigė, kad vaikino veiksmai buvo pavojingi. „Tai įvyko tuo metu, kai visa tauta kentėjo nuo beprotybės. Tavo elgesys buvo tiesiog gėdingas“, - teigė teisėjas.

REKLAMA

4. Aštuoniolikmetė Paula Asher buvo nusiųsta į kalėjimą dėl savo „nuotykių“ - pabėgimo iš įvykio vietos ir vairavimo išgėrus – viešinimo ir juokavimo apie juos „Facebook“

2013 metų rugsėjį aštuomniolikmetė Paula Asher atsitrenkė į automobilį su keturias paaugliais ir pabėgo iš įvykio vietos. Vėliau ji buvo sulaikyta dėl vairavimo išgėrus. Ir apie viską ji nusprendė pasigirti „Facebook‘e“.

Paauglių, buvusių toje mašinoje, į kurią atsitrenkė P. Asher, tėvai pamatė merginos žinutę ir kreipėsi į vietinį teisėją, kad jai būtų nurodyta pašalinti įrašą ir uždrausta naudotis „Facebook“. Kai P. Asher atsisakė tai padaryti, jai buvo paskirta dvi dienas praleisti kalėjime. Po to ji turėjo grįžti į teismą dėl žinutėje padarytų pažeidimų.

„Atsiprašau visų. Atsiprašau tesėjo. Tikrai neketinau nieko nuskriausti. Niekada nemaniau, kad už juoką galiu patekti į kalėjimą“, - teisme sakė mergina.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų