REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Federacijos Sočio mieste nuo 2014 m. vasario 06 d. iki kovo 16 d. vyks olimpinės ir parolimpinės žiemos žaidynės. LR Užsienio reikalų ministerija atkreipia vykstančiųjų dėmesį į saugumo reikalavimus - mieste ir apylinkėse jau nuo 2014 metų sausio 07 d. taikomos ypatingos saugumo priemonės, įvairūs transporto apribojimai, nustatytos kontroliuojamos ir draudžiamos zonos.

REKLAMA
REKLAMA

Žaidynių renginiuose bus griežtai draudžiama su savimi turėti tam tikrų daiktų ar medžiagų: ginklų, amunicijos, aštrių daiktų, narkotinių ar psichotropinių medžiagų, toksinių, nuodingų ir ėdžiųjų medžiagų, skysčių didesnėse nei 0.33 l talpose, visų rūšių alkoholinių gėrimų, stiklinės taros ir butelių, vaistų (daugiau nei vieną pakuotę, daugiau nei 3 rūšių ar daugiau nei 100 ml), didelius krepšius ar lagaminus, vėliavas ar transparantus, didesnius nei 2x1m., bet kokios reklaminės medžiagos, religinio, politinio, nepadoraus ar prieštaraujančio viešajai tvarkai ir/ar moralei turinio medžiagos, bet kokių į aukščiau nurodytus panašių daiktų ar daiktų kopijų. Taikomi įvairūs apribojimai transporto judėjimui, į Sočio regioną įleidžiami tik specialius leidimus turintys automobiliai.

REKLAMA

Asmuo, pageidaujantis stebėti olimpinių ir parolimpinių žaidynių varžybas, ceremonijas ar renginius, turi įsigyti bilietą ir kreiptis dėl žiūrovo leidimo išdavimo. Atvykę į Rusijos Federaciją žiūrovai privalo užpildyti migracijos kortelę. Apsistojus, migracijos kortelė turi būti pateikta priimančiai šaliai (viešbučiui, privataus apgyvendinimo teikėjui ir pan.), kuri yra atsakinga už žiūrovo migracijos registraciją. Užsienio turistai, turintys bilietus ir žiūrovo leidimus, neprivalo registruotis, jeigu atvyksta trumpiau nei 7 dienoms.

REKLAMA
REKLAMA

Rekomenduojama prieš vykstant pasirūpinti visapusišku sveikatos draudimu.

Konsulinę pagalbą Lietuvos Respublikos piliečiams, nukentėjusiems Sočio olimpinių ir parolimpinių žaidynių metu Sočyje teiks Latvijos Respublikos konsuliniai pareigūnai adresu Pony Express office, Ostrovskio g. 17/24, Sočis.

Neatidėliotinos pagalbos telefonas Sočio mieste 112.

Lietuvos ambasados Maskvoje kontaktinė informacija: Maskva, Borisoglebskij skg. 10; tel.: +7 495 785 8625, + 7 495 785 8613; el. p. [email protected] .

Pirminė informacinė konsulinė pagalba nelaimės atveju visą parą teikiama el. paštu [email protected] arba telefonu +370 5 2362444.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų